2 °C Budapest
Kajla útlevél 2022: A Kajla útlevél hány éves korig jár és meddig érvényes?

Kajla útlevél 2022: A Kajla útlevél hány éves korig jár és meddig érvényes?

2022. március 27. 18:00

Magyar családok tízezreinek tette érdekesebbé, kalandosabbá az életét a Kajla útlevél, aminek a célja, hogy kedvezményesen eljuthassanak a kisgyerekes családok a belföldi kirándulóhelyekre. A Kajla útlevél 2022 évében (Kajla útlevél 2021/2022-es tanév) is elérhető a magyar gyerekek számára – na de mit kell tudnunk a Kajla útlevél 2022 évi szabályai kapcsán: a Kajla útlevél kinek jár és hány éves korig használható a Kajla útlevél?

Cikkünkben eláruljuk, mi az a Kajla útlevél, mi a Kajla útlevél lényege és milyen célból használhatják a gyerekek. Mikor használható a Kajla útlevél a tanszüneti időszakokban, Kajla útlevél hol kapható? Mit tegyünk, ha a gyerekünk Kajla útlevele elveszett, vagy megrongálódott? A Kajla útlevél meddig érvényes és hova lehet utazni ingyen Kajla útlevél használatával, Magyarországon?

Mire jó a Kajla útlevél?

A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére évről évre elindul a „Hol vagy, Kajla?” gyerekeknek szóló, országos szintű turisztikai programja. Kajla, a program kölyök vizslája összegyűjtötte a belföldi családbarát programlehetőségeket, ahová a magyar alsó tagozatos gyerekek ingyen utazhatnak el, a család pedig további kedvezményeket vehet igénybe a Kajla útlevél segítségével. Az úti célok között találhatunk falvakat, városokat, várakat, sőt, izgalmas természeti kincseket is, amelyek meglátogatása akár kisebb túrázások keretein belül, az egész család számára kellemes kikapcsolódást nyújthatnak.

2022 Kajla útlevél
2022 Kajla útlevél (forrás: kajla.hu)

Mivel lehet ingyen utazni?

A Kajla útlevél 2022 évében is biztosítja a jogosult gyerekek számára az ingyenes utazási lehetőséget, ami a MÁV kajla útlevél 2022 mellett a VOLÁNBUSZ, a GYSEV, a BAHART és a MAHART járataira egyaránt érvényes. Semmiképp se felejtsük otthon a gyerekek diákigazolványát, mert a jelenlegi sárga Kajla útlevél azzal együtt lesz érvényes. Célszerű az útlevelet minden kirándulásra magunkkal vinni, hogy a gyerekek gyűjthessék a Kajla pecséteket és további ajándékokban, kedvezményekben vehessenek részt.

A Kajla útlevél hány éves korig jár?

A Kajla útlevél pecsétgyűjtő füzet életkortól függetlenül az 1-4. osztályos, azaz alsó tagozatos, diákigazolvánnyal rendelkező gyerekek részére jár. Ha valamilyen úton-módon a család kimaradt a Kajla útlevél 2021/2022 évi kiosztásából, egyszerűen igényelhet újat az osztályfőnök segítségével, vagy a Kajla útlevél honlapján (kajla.hu). Az a gyermek, aki idén (2022) befejezi a negyedik osztályt és szeptemberben kezdi a felső tagozatos tanulmányait, az őszi szünet végéig még használhatja sárga színű Kajla útlevelét.

Kajla útlevél kísérő kedvezmény

A belföldi családi turizmus élénkítése céljából nem csak a Kajla útlevéllel rendelkező gyerekek jogosultak kedvezményre (nekik ingyenes az utazás), hanem a szüleik/kísérőik is, maximum 2 fő/gyerek létszámban. Számukra 33%-os Kajla kísérőjegy váltható.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kajla útlevél 2022: a Kajla útlevél meddig érvényes?

  • Kajla útlevél őszi szünet: 2021.10.23.-2021.11.01.
  • Kajla útlevél téli szünet: 2021.12.22.-2022.01.02.
  • Kajla útlevél tavaszi szünet: 2022.04.14.-2022.04.19.
  • Kajla útlevél nyári szünet: A Kajla útlevél egész nyáron érvényes a tanszüneti időszakban.

Kajla útlevél hol kapható?

A Kajla útlevél igénylése alapvetően az iskolákon keresztül történik, ahol a kisiskolás gyerekek automatikusan megkapják kiránduló útlevelüket. Elveszett, vagy megrongálódott Kajla útlevél esetén sem kell aggódnunk: az osztályfőnök segítségével, vagy a honlapon keresztül bármikor kérhetünk újat, illetve a magyar Tourinform irodákban is elérhető a szolgáltatás.

Hová lehet utazni Kajla útlevél használatával?

A Kajla útlevél segítségével a használatára jogosult gyerekek a megadott időszakokban bárhová ingyenesen utazhatnak. Az országban számos Kajla pecsételő pont található, ahol a Kajla útleveles gyerekek kedvezményesen kaphatnak belépőket – ezeket a helyszíneket felsorolva megtekinthetjük a Kajla útlevél 2022 honlapján, a „Kajla ajánlója” opcióban. A következő illusztrációkon láthatjuk a Kajla pecsételő pontokat és az úgynevezett Kajla köröket, ahol számos családi kalandban vehetnek részt a gyerekek:

Kajla országjárás
Kajla országjárás (forrás: kajla.hu)
Kajla körök (forrás: kajla.hu)
Kajla körök (forrás: kajla.hu)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem