29 °C Budapest
luxury 5 star hotel in Moscow;Interior design of the conference room;the room ready for the presentation

Továbbra is vergődik a magyar turizmus: meg se közelíti a járvány előtti szintet

2022. március 17. 19:34

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma – elsősorban a járványügyi korlátozások bevezetése miatti alacsony bázis következtében – 2022. januárban 2021 azonos hónapjához viszonyítva közel négy és félszeresére nőtt, azonban 32%-kal elmaradt a Covid19-járvány kitörése előtti, 2019. januári értéktől. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma hét és félszeresére emelkedett, de még így is 43%-kal kevesebb volt a 2019. azonos időszakinál. [1] A nyaralóhajók adatait adatvédelmi okokból nem közöljük. A magán- és egyéb szálláshelyek nem tartoznak a kereskedelmi szálláshelyek közé. Az egyéb szálláshelyek a nem magánszemélyek által üzemeltetett, jellemzően a magánszálláshelyeknél nagyobb kapacitású szálláshelyeket jelentik, ilyen például egy társasházban több lakás rövid távú bérbeadása egy üzemeltető által.

2022. januárban az előző év azonos hónapjához képest a belföldi vendégek száma több mint hatszorosára, a vendégéjszakáké közel négy és félszeresére növekedett. A vendégek száma 225 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 504 ezer volt. Az éjszakák 80%-át szállodákban töltötték, ezek száma az egy évvel korábbihoz viszonyítva mintegy öt és félszeresére emelkedett. A panziókban és a közösségi szálláshelyeken a forgalom csaknem kétszeresére nőtt a tavaly januárihoz képest. A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest–Közép-Duna-vidék volt, ahol a belföldivendég-éjszakák valamivel több mint ötödét regisztrálták.

A külföldi vendégek száma közel kilenc és félszeresére, a vendégéjszakáké hét és félszeresére emelkedett az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A szálláshelyekre érkezett 170 ezer vendég összesen 447 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégéjszakák 87%-át szállodában töltötték, ez közel nyolc és félszeres bővülés 2021 januárjához képest. A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest–Közép-Duna-vidék volt, ahol a külföldivendég-éjszakák közel kétharmadát regisztrálták.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 5. 09:00