14 °C Budapest
luxury 5 star hotel in Moscow;Interior design of the conference room;the room ready for the presentation

Továbbra is vergődik a magyar turizmus: meg se közelíti a járvány előtti szintet

2022. március 17. 19:34

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma – elsősorban a járványügyi korlátozások bevezetése miatti alacsony bázis következtében – 2022. januárban 2021 azonos hónapjához viszonyítva közel négy és félszeresére nőtt, azonban 32%-kal elmaradt a Covid19-járvány kitörése előtti, 2019. januári értéktől. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma hét és félszeresére emelkedett, de még így is 43%-kal kevesebb volt a 2019. azonos időszakinál. [1] A nyaralóhajók adatait adatvédelmi okokból nem közöljük. A magán- és egyéb szálláshelyek nem tartoznak a kereskedelmi szálláshelyek közé. Az egyéb szálláshelyek a nem magánszemélyek által üzemeltetett, jellemzően a magánszálláshelyeknél nagyobb kapacitású szálláshelyeket jelentik, ilyen például egy társasházban több lakás rövid távú bérbeadása egy üzemeltető által.

2022. januárban az előző év azonos hónapjához képest a belföldi vendégek száma több mint hatszorosára, a vendégéjszakáké közel négy és félszeresére növekedett. A vendégek száma 225 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 504 ezer volt. Az éjszakák 80%-át szállodákban töltötték, ezek száma az egy évvel korábbihoz viszonyítva mintegy öt és félszeresére emelkedett. A panziókban és a közösségi szálláshelyeken a forgalom csaknem kétszeresére nőtt a tavaly januárihoz képest. A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest–Közép-Duna-vidék volt, ahol a belföldivendég-éjszakák valamivel több mint ötödét regisztrálták.

A külföldi vendégek száma közel kilenc és félszeresére, a vendégéjszakáké hét és félszeresére emelkedett az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A szálláshelyekre érkezett 170 ezer vendég összesen 447 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégéjszakák 87%-át szállodában töltötték, ez közel nyolc és félszeres bővülés 2021 januárjához képest. A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest–Közép-Duna-vidék volt, ahol a külföldivendég-éjszakák közel kétharmadát regisztrálták.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm