14 °C Budapest
Part of an old abandoned rural house exterior from a northern hungarian little town, Esztergom.THE DOORS..., check out my thematic lightbox:

Ez az igazi magyar rögvalóság: majd milliónyi magyarnak csak álom a nyaralás

2021. augusztus 2. 10:01

Az EU-ban Magyarország egyike azoknak a tagállamoknak, ahol a leginkább mélyült a szakadék a szegénységi küszöb alatt és felett élők között – írja a Népszava.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) friss felmérése azt állapította meg, hogy hazánk egyike annak a 16 európai uniós országnak, ahol a gazdagok és a szegények közötti különbség egyre nő a nyári pihenéshez való hozzáférés terén.

Magyarországon 750 ezer alacsony jövedelmű ember nem engedheti meg magának, hogy nyaralni menjen – írják. Ez a szegénységi küszöb alatt élők több mint 72 százalékát jelenti, és ez több mint 10 százalékkal magasabb, mint az EU-átlag.

Európában egyébként 35 millió ember nem tud elmenni nyári szabadságra, mert csak a szegénységi szint fenntartásához elegendő jövedelemmel rendelkezik. Bár az elmúlt évtizedben egyre több európai engedhette meg magának a nyaralást, az alacsony jövedelmű családok többsége kimaradt ebből. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?