Budapest, 2021. május 5.A viharban kidõlt, két méter törzsátmérõjû, harminc méter magas öreg platánfa a Margitszigeten 2021. május 5-én.MTI/Lakatos Péter

Képen a pusztítás: brutális, hogyan tarolta le az országot a gigavihar

2021. május 6. 08:33

A szerdai vihar nyomán 189 esethez riasztották a tűzoltókat, leggyakrabban kidőlt fák, letölt ágak miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője csütörtökön.

Mukics Dániel azt mondta, hogy a legtöbb riasztás Budapestről és Pest megyéből érkezett, de Vas megye kivételével minden megyében okozott károkat a vihar. A fák sok helyen utakra, kerítésekre, elektromos vezetékekre, járművekre és épületekre dőltek - tudatta, hozzátéve, az erős szél 16 épületben okozott kárt a tető, illetve a kémény megbontásával.

Budapesten, a II. kerületben egy kocsiszínben álló villamosra, a III. kerületben egy társasházra dőlt egy fa. A VI. kerületben útra hulló cserepek, a XII. kerületben leszakadt elektromos vezeték miatt riasztották a tűzoltókat - ismertette.

A viharban kidőlt, két méter törzsátmérőjû, harminc méter magas öreg platánfa a Margitszigeten 2021. május 5-én.
MTI/Lakatos Péter
A viharban kidőlt, két méter törzsátmérőjû, harminc méter magas öreg platánfa a Margitszigeten 2021. május 5-én. MTI/Lakatos Péter

Mukics Dániel azt javasolta, hogy a vihar után mindenki járja körbe az otthonát, nézze meg, milyen károk keletkeztek, és azokat minél hamarabb állítsa helyre. Ha valaki leszakadt elektromos vezetéket lát, ne közelítse meg, hanem hívja a 112-t és a szolgáltatót - mondta a szóvivő.

(Címlapkép - MTI/Lakatos Péter)

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?