10 °C Budapest
Back view of female friends toasting with beer

Újdonságokkal, új helyszínekkel várja a látogatókat a Művészetek Völgye

2021. május 2. 15:10

Újdonságok és átalakítások várhatóak a Művészetek Völgyében; a járványhelyzethez alkalmazkodva új helyszínekkel nyit meg a fesztivál - közölték a szervezők.  Mint írják, amennyiben a járványhelyzet engedi, július 23. és augusztus 1. között valósul meg a Művészetek Völgye. A fesztivál programja már elkészült, az idén több irodalmi, színházi, képzőművészeti udvar nyílik és egy napra az Opera kamion is a helyszínre érkezik.

A közleményben Oszkó-Jakab Natáliát, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatóját idézik, aki elmondta: nyitottak a tereken, Vigántpetenden és Taliándörögdön is új udvarok indulnak, valamint a vásár részt is kicsit átalakítják, hogy elkerüljék a sokadalmat. A szervezők szeretnék megünnepelni a fesztivál tavaly elmaradt harmincadik jubileumát. Tíz napon át új életre kel egy-egy korábbi program az elmúlt harminc évből és egy portrékiállítás is nyílik.

Az idén koncertet ad az Erik Sumo Band, Dés László, a Margaret Island, a Csík Zenekar, a Bohemian Betyars és Rúzsa Magdi, hetvenötödik születésnapját ünnepli Hobo, Plusz-Mínusz koncerttel készül a Quimby. Az eddiginél több irodalmi program várható, Taliándörögdön indít udvart a Petőfi Irodalmi Múzeum, Vigántpetenden Vecsei H. Miklós és a Poket közösség. A kapolcsi evangélikus templomba költözik a Magyar Írószövetség, Lackfi János Versműhelyein és zenés versimpróin a Kaláka Versudvarban lehet részt venni.

Hobo előadóestjeivel egy új, vigántpetendi helyszínen várja a nézőket. Az Operaház jóvoltából szintén Vigántpetendre, kamionon érkezik Donizetti vígoperája, a Szerelmi bájital. A Recirquel a My Land című darabjával tér vissza, az Imre Zoltán Programnak köszönhetően további kortárs táncművészeket is megismerhet a közönség.

Táncelőadásokkal, valamint a kortárs művészet és környezettudatosság kapcsolatát vizsgáló programokkal a MANK Artporta is készül. A kapolcsi Kalapos Kertbe hívják az alkotni vágyókat, ott látható Szőke András és Badár Sándor stand-up estje is.

Kapolcs új főterén a Nemzeti Filmintézet és a Művészetek Völgye közös, Némafilmhez filmzenét! pályázatának döntős alkotói élőzenés filmvetítésen mutatják be műveiket, esténként a százhúsz éves magyar film kínálatából vetítenek alkotásokat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Új játékteret nyit tánccal, zenével, mesével a gyerekek számára a húsz éves Hagyományok Háza, a Muharay Népművészeti Szövetség programjai a Pest-Buda Udvarba költöznek, az esti koncertek előtt gyerekprogramokat szervez Kőbánya Udvara. A gyerekjogokról informál az Unicef Magyarország, amelynek önkéntesei és fiatal nagykövetei a Harcsa Veronika Udvarban tartanak foglalkozásokat.

Az Aktív Magyarország támogatásával gyalogos, tematikus és e-bike túrák indulnak, bemutatva a környék természeti szépségeit. Számos programmal készül a Kaláka Versudvar, a Momentán Udvar, a Harcsa Veronika Udvar, Kőbánya Udvara és az elmúlt év feszültségeit feldolgozó beszélgetések, előadások, foglalkozások és közösségi események is lesznek.

A FényArtban a Művészetek Völgye fényfestő verseny nyertesei alkotásaikkal adnak egyedi hangulatot a taliándörögdi Klastromnak. Színdarabokkal és színházi workshopokkal tölti meg idén induló színterét az Újszínház, visszatér a huszonötéves Fonó, meglepetésekkel készül Palya Bea. A fesztivál programja elérhető a www.muveszetekvolgye.hu oldalon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem