12 °C Budapest
Indul a razzia: óriási erőkkel vonulnak ki a rendőrök a magyar utakra

Indul a razzia: óriási erőkkel vonulnak ki a rendőrök a magyar utakra

2021. március 29. 12:33

Évtizedek óta megszokott az a gyakorlat, hogy húsvét idején a rendőrség az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrál. A közlekedők idén húsvétkor is határozott és következetes rendőri fellépésre számíthatnak.

Az elmúlt években az ittas járművezetők által okozott balesetek száma csökkent, ami azt mutatja, hogy a közlekedők többsége tisztában van az ittas vezetés kiemelt veszélyességével. A rendőrség idén is bízik a közlekedők józanságában, a felelős viselkedésükben.

Még mindig sokan nem használják a biztonsági övet, ezért az ellenőrzések során erre is számítaniuk kell mind a sofőröknek, mind a járműben utazóknak.

Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv használata - hívja fel a Rendőrség a figyelemet a Police.hu-n. Jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a "kirepüléstől", másrészt csökkenti a jármű és tartozékai okozta sérüléseket. A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező.

Arra kérik a lakosságot, indulás előtt ne felejtsék: járművezetőként szeszes italt ne fogyasszanak! Kapcsolják be biztonsági övet és hívják fel utastársaik figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat!

(Fotó: MTI/Varga György)

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?