16 °C Budapest
Végre visszatért az igazi nyári idő: mutatjuk, meddig élvezhetjük a napsütést

Végre visszatért az igazi nyári idő: mutatjuk, meddig élvezhetjük a napsütést

2020. augusztus 20. 14:31

Csütörtökön és pénteken túlnyomóan napos, derült idő lesz, végre nem kell tartanunk a hirtelen záporoktól. A Balatonnál nyaralók is kihasználhatják a jó időt strandolásra, kirándulásra, szabadtéri programokra. Hétvégén viszont már visszatér a csapadékosabb idő, helyenként zéporok, vagy akár zivatarok is lehetnek.

Ma és holnap is túlnyomóan napos idő lesz, csak kevés gomolyfelhő lehet. Csapadék nem valószínű. Csütörtökön az északnyugati, pénteken a Dunántúlon a déli szél helyenként megélénkül. Az elmúlt napokban záporokat, zivatarokat, helyenként felhőszakadást okozó légörvény kelet felé elhagyja hazánkat.

Nyugat felől egy magassági gerinc közeledik, hatására egyre szárazabb és melegebb léghullámok érkeznek fölénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 29 és 33 fok között alakul - írja a met.hu.

A Balatonnál, Velencei-tónál is napos, helyenként szeles idő várható. A térség keleti felében gyenge, mérsékelt (5-20 km/h), többnyire északias (ÉNY, É) szél valószínű, amely legfeljebb a Velencei-tónál élénkülhet meg (25-30 km/h). A Balaton nyugati részén gyenge, mérsékelt (5-20 km/h) marad a nyugatias vagy változó irányú szél. Estére mindenütt legyengül a légmozgás. Derült, napos idő várható fátyolfelhőkkel, illetve délután kevés gomolyfelhővel.

Csapadék nem lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 29 fok körül alakul. Késő estére 20 fok köré csökken a hőmérséklet. A Balaton Siófoknál 24, a Velencei-tó Agárdnál 22.5 fokos.

Hétvégén

Szombaton túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csupán estétől növekszik meg északnyugaton a felhőzet. Csapadék napközben nem várható, legfeljebb estétől fordulhat elő az északnyugati határ közelében néhol zápor, zivatar. A délkeleti, déli szél csak néhol élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vasárnap közepesen és erősen felhős területek, illetve időszakok is lesznek, emellett hosszabb-rövidebb napsütés is várható. Szórványosan számítani kell záporesőre, zivatarra. Egyre nagyobb területen megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél.

Zivatarban viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21, a csúcshőmérséklet 25 és 32 fok között alakul, délkeleten valószínű a legmelegebb idő.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?