Ezt hajszolja rengeteg magyar idén nyáron: vajon összejöhet most nekik?

2020. július 17. 16:02

A magyarok többsége egyetért abban, hogy jelenleg inkább belföldön biztonságosabb utazni, így az idei szabadságukat is itthonra tervezik. Az országjárók vágynak az élményekre, szép számmal keresik fel hazánk gasztro-, fürdő-, kiránduló- és kultúra élménypontjait vagy éppen pattannak kétkerékre, de persze emellett továbbra is a Balaton a tuti befutó - derült ki egy friss elemzéséből.

A nyár élményekkel teljes igazán

Turisztikai céllal általánosságban a válaszadók kétharmada utazik belföldön. Az utazások mellett az emberekben jelen lévő utazási vágy és az élményszerzés szól, melyek közül a legnépszerűbbek az aktív szabadidős tevékenységek, a városlátogatások, valamint a különböző fürdőszolgáltatások.

A térségi desztinációk tekintetében a Dunakanyar iránt nőtt meg nagyszámban kereslet, a Balaton 30 százalékkal, a Börzsöny pedig 27 százalékkal népszerűbb az előző héthez képest az online említések alapján. Városok tekintetében negyvenszeresére nőtt az érdeklődés Harkány, négyszeresére pedig Göd iránt, de duplázódik az olyan kistelepülések iránti figyelem is, mint Bodrogkeresztúr vagy Balatonfenyves - derült ki a Lounge Group eheti elemzéséből.

Hazánk fürdői is a nagy népszerűségnek örvendenek, ötvenszer annyian néztek utána termálfürdőnek - mint a Széchenyi fürdő, a Gellért Fürdő vagy éppen a Velence Resort & Spa - mint az elmúlt hetekben. A belföldi turisztikai utazásokat tervezők 22 százalékának elsődleges célja a gyógyfürdő és fürdő szolgáltatások, gyógykezelések igénybevétele. Ebben a 22 százalékban többnyire az idősek (50+), a nyugdíjasok, és a gyermeket nevelők vannak jelen nagyszámban, desztinációkat tekintve pedig a Tolna, Veszprém, és a Fejér megyében élők.

A hosszú hétvégés kikapcsolódás alatt előszeretettel látogatják hazánk kiránduló élménypontjait is az utazók, a Zemplén Kalandpark és Megyer-hegyi tengerszem közkedvelt úti célnak bizonyul. Az ország műemlékei sem maradnak érdeklődők nélkül idén nyáron, a Kilenclyukú hídról, a Pannonhalmi Bencés Apátságról és a Regéci várról született a legtöbb említés az interneten.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Két keréken az ország

Sokan pattannak biciklire idén és keresik fel hazánk kerékpáútvonalait vagy éppenséggel tekerik körbe Magyarország nagyobb tavait, például a 212 kilométeres Balatoni Bringakörút, vagy a 35 kilométeres Velencei-tó kör alkalmával. Az elmúlt héten a Tisza-tónál megépült kerékpárútvonallal, illetve az ezzel kapcsolatban meghirdetett túrákkal kapcsolatos említések határozták meg a top beszédtémákat. Az utolsó szakasz elkészültével a gépkocsiforgalomtól teljesen elválasztva, két útvonalon (egy 70 kilométeresen és egy 95 kilométeresen) tekerhetik körbe a Tisza-tavat a biciklizni vágyók, melynél útjuk során több hídon is áthaladhatnak. Az útvonal egyébként illeszkedik az Európai Kerékpárút Hálózatba, azaz - az EuroVelo-ba.

Mindenhol jó, de a legjobb...

A legnépszerűbb külföldi úti cél továbbra is Horvátország. A desztináció népszerűsége és a határon túlra való utazási tervek stagnáló tendenciát mutatnak, a külhoni utazási szabályok és a róluk való tájékozódás pedig továbbra is hangsúlyos a netes tartalmakban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem