Ezek a leggyakoribb bűncselekmények a Balatonnál: rengeteg embert fogtak el

Ezek a leggyakoribb bűncselekmények a Balatonnál: rengeteg embert fogtak el

2020. június 10. 08:16

A balatoni turizmus tavalyi statisztikai mutatói kiválóak: nőtt a vendégéjszakák és a vendégek száma. És bár a köz- és vízbiztonság szempontjából szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott, ám sűrű és tartalmas szezont éltünk meg, még sok a feladat. A Balaton közbiztonsági helyzetéről és az egyes szakterületek munkájáról a Közbiztonsági Testület számolt be a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén - írja a HelloVidék.

A Közbiztonsági Testület az éves operatív programját mindig a tárgyévi, tavaszi ülésén határozza meg, ám most a kihirdetett veszélyhelyzet okán azt kénytelen volt módosítani. Mint megtudtuk, a tervezett munkaprogram tematikát befolyásolja a régió közbiztonsági szervezeteinek leterheltsége, az előre tervezett nemzetközi- és nagyobb hazai rendezvények ismert feltételei, a jogszabályok kodifikációs munkája, továbbá a rutinszerű koordinációs tevékenységek szükségessége, ám most a Kormány aktuális rendelkezései is.

A kiemelt, aktuális feladatok között találhatjuk a tavalyi évben felmerült problémák, hiányosságok okán, valamint a köz- és vízbiztonság szempontjából releváns ügyekben a jogszabályok felülvizsgálatában, illetve az egységes jogszabály értelmezésben és alkalmazásban történő közreműködést. Ilyenek például a vízi biciklik használata, a mentőőri tevékenység szabályozása, a zaj- és rezgés problémák, illetve a nagy sebességű vízi járművek közlekedése. Szükség van az úgynevezett "Balaton konfliktus-mátrix" aktualizálására is az elmúlt időszakban megjelent új jelenségek kapcsán: többek között a rendezvények számának és terjedelmének növekedése, a parti-távolsági horgászat, a vízminőség vagy épp a vízi rendezvények jellegének és területi igényeinek változása miatt

- hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén, ahol a szakemberek részletesen is beszéltek a Balatonnál észlelt és tapasztalt gondokról, illetve problémákról. Ha érdekel ezek tételes listája, illetve a legfontosabb bűnügyi statisztikai adatok, akkor olvasd el a HelloVidék teljes cikkét a témában!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?