7 °C Budapest

Vasárnap reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. március 1.)

2020. március 1. 07:45

Vasárnap se maradj le a hírekről! Templomba készülsz, de nem tudod, kell-e esernyő? Elfogyott a zsemlemorzsa, de nem tudod, hol kapod meg akciósan? Lemaradtál a lottósorsolásról? Most minden információt egy helyen megtalálsz! Mutatjuk, mit hoz a vasárnap. 2020. március 1.

Névnap

Albin

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 338.36 Ft
USD: 306.77 Ft
CHF: 317.67 Ft
GBP: 392.42 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 40229.64
OTP: 13290 Ft
MOL: 2364 Ft
RICHTER: 6215 Ft

Ötöslottó

A sorsolás dátuma: 2020.02.29.
Az ötöslottó nyerőszámai a 9. héten emelkedő számsorrendben a következők:
13, 15, 17, 23, 37.
Joker: 703773

Ezen a héten (9.) nem volt telitalálat az Ötöslottón. További nyeremények:

4 találat: 952 080 forint
3 találat: 12 940 forint
2 találat: 1 325 forint

A 9. héten 5 találatos szelvény nem volt, így a jövő héten már 5,585 milliárd forint lesz a tét!

Országos középtávú előrejelzés

Március 1. vasárnap: Napközben csak helyenként vékonyodhat, szakadozhat átmenetileg a felhőzet. Délelőtt még csak kevés helyen, délutántól nyugat felől viszont egyre többfelé várható eső. Élénk, sőt az Észak-Alföldön olykor erős lehet a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű. Késő estére 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Március 2. hétfő: A nap első felében átmenetileg másutt is csökken, majd délnyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Délelőtt még többfelé várható eső, de nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék. Estétől nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. A délnyugatira forduló szél élénk vagy erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 16 fok között valószínű, de a déli megyékben melegebb is lehet.

Március 3. kedd: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten lesz vékonyabb a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, a Tiszántúlon várható a kevesebb csapadék. A Dunántúlon az északi, északnyugati, másutt a déli, délkeleti szél erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között várható, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakulhat, az Alpokalján 7, délkeleten keleten 17, 18 fok is lehet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Eleinte általában száraz utakon autózhatunk, csapadéknak kicsi az esélye. Vasárnap kezdetben néhol, délutántól nyugat felől egyre több helyen számítani lehet esőre, záporra, így nedves, csúszós útszakaszokra. A déli, délnyugati szelet eleinte sokfelé erős, a Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik. Vasárnap főként az Észak-Alföldön erősödhet meg a szél.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Gyenge melegfront jellegű hatás miatt a különösen érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem