16 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.02.09)

2020. február 9. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2020.02.09).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2020.02.09).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel az ország legnagyobb részén napos, derült időre ébredhetünk, de nyugaton átmenetileg párássá, ködössé válhat a levegő, melyből délelőtt alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet. Csapadék nem várható. A délkeleti szél gyenge, mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet -1 és -10 fok között alakul. Napközben sok napsütésre van kilátás, elsősorban fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen, de nyugaton, északnyugaton kisebb gomolyfelhők azért időnként eltakarhatják a napot. Csapadék továbbra sem valószínű. Délnyugaton megélénkül a délnyugati szél, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. 4 és 12 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Hétfő reggelre megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, a Dunántúlon többfelé, valamint északon kisebb eső, futó záporok is kialakulhatnak. A déli-délnyugati szelet sokfelé erős, viharos lökések kísérhetik. A megszokottól eltérően most az éjszaka első felében lesz hidegebb, akkor északon, északkeleten és keleten még többfelé fagyhat, majd hajnalra a feltámadó széllel enyhül az idő, -1 és +8 fok között értékeket mérhetünk a reggeli órákban.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap csapadék nem várható, száraz, túlnyomóan napos időre készülhetnek az útnak indulók. Érdemes lesz tehát napszemüveget viselni vezetés közben. Hajnalban, reggel viszont a nyugati tájakon átmenetileg pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Elsősorban délnyugaton az élénk délnyugati széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását, majd estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen támadhat fel a délies szél. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap sem lesz front térségünkben. A csípős reggelen viszont többfelé felerősödhetnek az ízületi bántalmak. A napos időben javul hangulatunk, közérzetünk, érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni a friss levegőn. A jelentősebb napi hőingadozás azonban vérnyomás-ingadozást, keringési problémákat is okozhat. Délutántól, kora estétől az érzékenyek körében erősödő migrénes panaszok előfordulhatnak. Öltözzünk azonban rétegesebben, különösen a reggeli órákban, amikor nagy lesz a megfázásveszély. Fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hójelentés

Száraz hétvége. Hideg, száraz légtömeg alakítja a hétvégénket, csapadék nem valószínű.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem