17 °C Budapest
Csúcsra jár a 4-es metró: több szerelvény kéne a vonalra

Csúcsra jár a 4-es metró: több szerelvény kéne a vonalra

2020. január 2. 09:59

Még épphogy ki tudják szolgálni az igényeket a rendelkezésre álló vonatok a 4-es metróban. Jelenleg a legterheltebb napszakokban 2 és fél perces a követési időköz, ezt csak akkor lehetne csökkenteni, ha új szerelvényeket állítanának be, ám ehhez új kocsikat kellene venni.

Az elmúlt öt évben nagyjából megduplázódott az M4-es vonalon utazók száma, a rendelkezésre álló vonatok még éppen ki tudják szolgálni az igényeket - írja csütörtöki számában a Világgazdaság. A forgalom további növekedésének kezeléséhez nem elég a mostani járműpark, ezért a BKK a közeljövőben értékelni fogja, hogy a 4-es metró menetrendje mennyiben felel meg az igényeknek.

A BKK szerint egy átlagos munkanapon 190 ezren használják az M4-est, ez - az indulást követően - 2014-ben 100 ezer körül volt. A vonalon 15 Alstom típusú szerelvény teljesít szolgálatot, ebből 13-at engednek ki a forgalomba. Jelenleg a legterheltebb napszakokban 2 és fél perces a követési időköz, ezt csak akkor lehetne csökkenteni, ha új szerelvényeket állítanának be. Ehhez azonban mindenképpen új kocsikat kellene venni, mert a 2-es vonalon járó Alstomok műszaki tartalma eltér az M4-esétől.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?