15 °C Budapest
Különleges szerelvényt indi útnak a MÁV: ilyen csak egyszer van egy évben

Különleges szerelvényt indi útnak a MÁV: ilyen csak egyszer van egy évben

2019. november 23. 17:00

Az előző évek nagy népszerűségnek örvendő vonata, a Zágráb Advent expressz idén is útnak indul Pécsről Zágrábba. A december 14-én közlekedő járat Dombóváron és Kaposváron is megáll. Az étkezőkocsiban forralt bort iszogatva hangolódhatnak az utasok a horvát főváros fantasztikus karácsonyi hangulatú, ünnepi díszbe öltöztetett vásárára.

A korábbi évek sikerén felbuzdulva a MÁV-START idén is indít vonatot december 14-én Zágrábba, Európa egyik legszebb adventi vásárába. A vonat 6:33-kor indul a pécsi vasútállomásról - Zágrábig Szentlőrincen, Dombóvár alsónál, Kaposváron, Somogyszobon és Gyékényesen áll meg; 11:42-kor ér a horvát fővárosba. A zágrábi pályaudvarról aznap 18:30-kor indul vissza a baranyai megyeszékhelyre. A szerelvény hét - egyenként 80 ülőhelyes - kocsiból és egy étkezőkocsiból áll. A vonatra a felnőtteknek 29, a 14 éven aluli gyerekeknek 19 euróba kerül a - helybiztosítást is magában foglaló - retúrjegy.

Az előző években a zágrábi adventi járat gyakorlatilag teljes kihasználtsággal közlekedett, félezernél is többen vették igénybe. A várható nagy érdeklődés miatt érdemes már most megvásárolni a jegyeket.

A Zágráb Advent expressz esetében - a horvát határrendészeti szervek kérésére - az utasoktól a jegyváltáskor néhány személyes adat (név, születési dátum, állampolgárság, határátlépésnél használt okmány száma, elérhetőség) megadását kérik a pénztáraknál.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?