26 °C Budapest
Ezért érkezik ennyi turista Budapestre? Ebben az egyik legjobb a magyar főváros Európában

Ezért érkezik ennyi turista Budapestre? Ebben az egyik legjobb a magyar főváros Európában

2019. szeptember 24. 19:31

Budapest Európa egyik legbiztonságosabb és legélhetőbb városává vált az elmúlt években köszönhetően a fejlesztéseknek, a turizmus fellendítésének és a bűnözés visszaszorításának - olvasható a Századvég közleményében, amely szerint Budapest sokkal biztonságosabb például Londonnál, ahol mind nagyobb kihívást jelentenek a bűncselekmények és a terrorizmus a város demográfiai átalakulása és az idegen népesség arányának folyamatos növekedése miatt.

Budapest évek óta menetel előre a legbiztonságosabb városok listáján, és olyan nagyvárosokkal összehasonlítva, mint például London, sokkal kedvezőbb pozíciót tudott elérni a magyar főváros biztonsági szempontból. A brit fővárosban Sadiq Khan 2016 óta tartó városvezetése alatt a késelések száma 52 százalékkal, a rablásoké 59 százalékkal, a gyilkosságoké pedig 26 százalékkal nőtt, míg Budapesten ugyanezen időszak alatt 35,5 százalékkal, 45-ről 16-ra csökkent az emberölések száma. 2018-ban pedig az egy évvel korábbi esetekhez képest mintegy 10 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, köztük a vagyon elleni bűncselekményeké 26,7 százalékkal esett vissza - ismertették az adatokat.

Miközben a szinte élhetetlenül nyüzsgő világvárossá lett Londonban mind nagyobb kihívást jelent a biztonság és a terrorizmus kérdése, jórészt a város demográfiai átalakulása és az idegen népesség arányának folyamatos növekedése miatt, Budapest a vén kontinens egyik legbiztonságosabb helye lett, és ez jól tükröződik a turizmus terén elért kimagasló eredményekben is.

- írták. A magyar fővárosban a külföldiek által elkövetett bűncselekmények aránya sem jelentős.  

A közleményben kitértek arra is, hogy Budapest évek óta kedvelt idegenforgalmi célpont is, 2012-ben 4,8 millió turista kereste fel, ezzel az Euromonitor International felmérése szerint a világ 27. és Európa 7. leglátogatottabb városa lett. Az amerikai Forbes magazin szerint Budapest a 7. "legidillibb európai város", a The Economist listája szerint pedig a világ 54. legélhetőbb városa, ezzel elfoglalva az első helyet Közép-Európában.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?