15 °C Budapest

Bombát találtak a városligetben: felbolydul tömegközlekedés is pénteken

MTI
2019. július 25. 19:30

A Városligetben talált világháborús bomba hatástalanítása miatt több troli és busz is módosított útvonalon közlekedik pénteken délelőtt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

Tervezetten reggel 8 órától kezdődően kiürítik, majd 9:30 és 11 óra között lezárják a forgalom elől a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor, az István utca és a Dózsa György út egy szakaszát. Reggel 8 órától a BKK-járatok nem állhatnak meg az érintett területen belüli megállóhelyeken, illetve az érintett autóbuszok módosított útvonalon közlekednek.

Várhatóan reggel 8 órától az érintett BKK-járatok nem állnak meg a Dembinszky utca (75-ös és 79-es trolibusz, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz), az Ötvenhatosok tere (74-es és 75-ös trolibusz), valamint a Zichy Géza utca megállóban (74-es és 75-ös trolibusz).

Emellett várhatóan 9:30 és 11 óra között az érintett BKK-járatok módosított útvonalon közlekednek. A 74-es trolibusz a lezárt területet a 70-es trolibusz vonalán, a Városligeten keresztül kerüli el, a Vakok Intézete és a Nefelejcs utca közötti megállóit nem érinti. A 75-ös trolibusz az Állatkerti körút felé terelve közlekedik, nem érinti a Vágány utca/Dózsa György út és a Stefánia út/Thököly út közötti megállókat. A 79-es trolibusz a Rottenbiller utca felé terelve közlekedik, a Keleti pályaudvar és a Damjanich utca között több megállót nem érint. A 20E autóbusz a Hungária körút felé terelve közlekedik, nem érinti a Hősök tere megállót. A 30-as autóbusz a Dózsa György út Ajtósi Dürer sor szakaszát elkerülve közlekedik, a Keleti pályaudvar és a Damjanich utca között több megállót nem érint - fejtették ki.

A lezárásokkal kapcsolatban naprakész információk érhetők el Budapest Főváros Kormányhivatala oldalán - írta a BKK.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kormányhivatal korábban azt közölte: a Városliget Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út kereszteződéséhez közel eső részénél egy zárt építkezésen egy második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogramm tömegű rombolóbombát azonosítottak a tűzszerészek. A robbanószerkezet hatástalanítását a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei július 26-án, péntek délelőtt várhatóan 8 és 13 óra között hajtják végre.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm