19 °C Budapest
Egyre több magyar nullázza a benzinszámlát: tényleg ők tudják a tutit?

Egyre több magyar nullázza a benzinszámlát: tényleg ők tudják a tutit?

2019. július 18. 09:30

Nagyon rákaptak a magyarok az elektromos autókra: az év első hat hónapjában 3423 járművel bővült az állomány, ami 53 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában. Ha minden így folytatódik, év végére 17 ezer elektromos autó lehet majd Magyarországon.

Júniusban a Belügyminisztérium adatai szerint 547 autóval nőtt, így elérte a 12 983-at a környezetkímélő járművekre kiadott zöld rendszámok száma Magyarországon.

Az év első hat hónapjában 3423 járművel bővült az állomány, ami 53 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában. Tisztán elektromos autóból idén eddig 1405 kapott zöld rendszámot, ami 50 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Ezt az ütemet tartva év végére a zöld rendszámos autók száma meghaladhatja a 17 ezret Magyarországon. Tavaly június vége óta majdnem megduplázódott, 92 százalékkal nőtt a környezetkímélő gépjárművek száma az országban - írja a villanyautosok.hu.

Átmeneti gyengélkedés után harmadik hónapja növekszik az egy hónap alatt forgalomba helyezett tisztán elektromos járművek száma, júniusban elérve a 272 darabot. Ezzel párhuzamosan az utóbbi hónapokban csökkent a plugin hibridek térnyerése, júniusban összesen is csak 275 talált gazdára. Ez márciusban még 365 volt, de még tavaly júniusban is 302-re került zöld rendszám.

A Budapest-vidék összehasonlításban júniusban is folytatódott a korábbi hónapokban megfigyelhető trend: vidéken több autót helyeznek fogalomba, így ha lassan is, de csökken a budapesti villanyautók túlsúlya az állományban.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?