2 °C Budapest
Áremelkedéssel indul a balatoni szezon: erre számíts a kasszáknál

Áremelkedéssel indul a balatoni szezon: erre számíts a kasszáknál

2019. június 8. 07:02

Talán ezen a hétvégén végre igazán jó idő lesz, és kinyitnak az eddig üresen pangó balatoni fürdőhelyek is. A legtöbb strand megújult a közelmúltban, áremelkedésre azonban sok helyen számítani kell.

Idén eddig nem kedvezett az időjárás a balatoni szezonnak, és szombaton ugyan még átlagosan 1 mm eső várható, ám az előrejelzések szerint vasárnap és hétfőn már igazi strandidőre készülhetünk, 28-29 fokos levegőre és zavartalan napsütésre. Éppen ezért sok helyen mér nem tolják tovább, és ezen a hétvégén, pünkösdkor megnyitják a standok kapuit.

Áremelkedésre azonban idén is lehet számítani a Balaton környékén, a Balatontipp által összegyűjtött idei és tavalyi árakat összehasonlítva elmondható, hogy a fizetős strandok nagyjából 50 százalékának jegypénztárában 50-200 forinttal többet kell fizetni. Megkerestünk néhány önkormányzatot, és megkérdeztük, mikor nyitnak, változtak-e az árak és milyen jellegű fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt években.

Az Ábrahámhegyi strandot tavaly május 15-én nyitották meg, ám idén a rossz idő miatt ez tolódik: Pünkösdre várható, ám ezt még az időjárás befolyásolhatja - nyilatkozta az önkormányzat egyik alkalmazottja a Pénzcentrumnak. A felújítási munkák (öltözők cseréje) még zajlalanak a strand területén. Az önkormányzat azt is elárulta az idei évben a jegyárak a tavalyihoz képest változatlanok maradnak.

Balatonakalin ugyan csak június 14-én nyit meg hivatalosan a strand, de a fürdőzők beléphetnek a területre, csupán az elsősegélynyújtó pont nem üzemel még, és a vízi mentők nem lesznek a helyszínen, de a vizes blokkokat már lehet használni. Kérdésünkre Kovács Ágnes, a strand gondnoka elmondta, hogy azért tolódik a nyitás június közepére, mivel náluk nagyrész diákok dolgoznak, nekik pedig a hónap közepéig tart a tanév. Látványos felújításra idén nem számíthatnak a strandolók, a padok térkőaljzata, valamint a csúszda újul meg. A felnőtt belépő tavaly óta 100 forintot emelkedett, 600-tól 700 forintra

A BalatonalmádiBudatavastrand már nyitva van hivatalosan május 15-től, igaz eddig még nem tapasztaltak élénk forgalmat. Látványos fejlesztés nem történt a tavalyi évhez képest, ám a belépő 100 forinttal emelkedett, így most 900 forint egy felnőtt belépő ára. 

A BalatonberényiKözségistrand ma reggel 8 órakor nyitja meg hivatalosan a kapuit, 2018-as szezonban komoly fejlesztéseket hajtottak végre, új, köves utak és árnyékolók is várják a látogatókat. A felnőtt belépő ára 700 forint idén, szintén 100 forintot emelkedett egy év alatt. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A BalatonedericsiStrand is nyitva van már június 1. óta, a felnőtt belépő 600 forint (a tavalyi évben, a gyermekbelépő 400. 

A BalatonföldváriNyugatiStrand hivatalosan június 15-től nyitja meg kapuit, belépőjegyet azonban csak július 1-től szednek, egészen augusztus 31-ig, változatlanul 500 forintot. Tavaly 150 millió forintos beruházás keretében megújult a főépület, a játszótér, a zöld felületek, a sétányok, valamint az elsősegély nyújtó helyiség, a vizesblokkok és az öltözők.

Fonyód strandjai hivatalosan június 15-én nyitnak, az egyetlen fizetős, a Panoráma 500 forintos belépővel működik. a szabadstrandok közül mind megújult 2019-re, összesen 450 millió forintból: zömmel vizesblokk felújítások történtek meg, játszótereket épültek és eszközöket cseréltek.

Balatonfüreden június 20-ig a tavalyi árakon lehet strandolni a város két fürdőjében, a főszezonban azonban lesz jegyáremelés: az Esterházy strandon 1350 forint, a Kisfaludyn 950 forint lesz a belépő- olvasható a város honlapján.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 14. szerda
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?