Na ez durva: 10-ből 3 magyar bukhatja a rendes évi szabadságát

Na ez durva: 10-ből 3 magyar bukhatja a rendes évi szabadságát

2018. október 5. 17:00

Az emberek többsége a nyár folyamán használja fel szabadnapjai többségét, a szerencsésebbeknek azonban még az őszi, téli időszakra is marad valamennyi szabadságuk. Egy kutatás szerint azonban a papíron meglévő szabadnapokat nem mindenki tudja valódi pihenésre váltani: sokan nem tudják kivenni az összes szabadságukat, azok kihasználatlanul maradnak.

Elsősorban a nyári időszakban zajlanak a nagy szabadságolások, a szerencsésebbeknek azonban az év későbbi időszakára is marad néhány szabadnapjuk. Sokan vannak azonban, akik csak első ránézésre tűnnek "szerencsésebbnek", ugyanis az Ipsos kutatása szerint nem mindenki tudja valódi pihenésre váltani a szabadnapjait, így azok kihasználatlanok maradnak. Annál is inkább, mert nem minden országban, illetve nem minden vállalatnál van az alkalmazottaknak lehetőségük arra, hogy a megmaradó szabadnapokat magukkal vigyék a következő évre.

A szóban forgó kutatásból kiderül, hogy melyek azok az országok, ahol 2018-ban a legnagyobb arányban tudják az alkalmazottak kihasználni a még meglévő szabadnapjaikat, illetve melyek azok, ahol a legkevésbé tudják ezt megtenni az emberek. Összességében a válaszolók 65 százaléka mondta azt, hogy az összes szabadnapját ki fogja tudni használni még az idén. A legnagyobb arányban a szaúd-arábiai alkalmazottak vélekedtek így (81%), akiket a német (79%), a belga (78%), a brit (74%) és az orosz (74%) alkalmazottak követtek a listán.

A magyarországi alkalmazottak kissé elmaradtak az élbolytól: a magyarok 69 százaléka véli úgy, hogy képes lesz szabadnapjai felhasználására. A kutatásból az is kiderült, hogy ez az érték 7 százalékponttal kevesebb az egy évvel korábbi értéknél. A lista végén két távol-keleti ország áll: Kínában csak az emberek 42, míg Japánban 34 százalékuk mondta azt, hogy ki fogja használni a még meglévő szabadnapjait. Szintén a lista végén található Dél-Afrika (50%), Ausztrália (53%), Dél-Korea (54%), Kanada (55%) és az Egyesült Államok is (58%).

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16