23 °C Budapest
Durván szigorít a Ryanair: megváltozik az ingyenes kézipoggyászméret

Durván szigorít a Ryanair: megváltozik az ingyenes kézipoggyászméret

2018. augusztus 23. 21:52

58 literről 20 literre csökken november 1-től az ingyenes kézipoggyászméret a Ryanairnél. Az új szabályozás minden járatra vonatkozni fog és egy nemrég bevezetett rendszert vált fel. 

Egy éven belül másodszor módosítja a kézipoggyászokra vonatkozó szabályozását a Ryanair. Mostanáig két csomagot vitt el ingyenesen a légitársaság. Egy hátizsákméretű csomagot vihettünk fel magunkkal az utastérbe, egy gurulós kézipoggyászt (legfeljebb 58 literest) pedig a gépbe való beszállás előtt leadhattunk a kapunál, ezt a célállomáson a poggyászszalagon kaptuk vissza.

Az új szabályozás ezt a rendszert eltörli, november 1-től csupán egy csomagot vihetünk magunkkal ingyen a Ryanair gépein, amelynek mérete 20 liter lehet, az eddigi 58 helyett.

Amennyiben ennél nagyobb bőröndöt szeretnénk felvinni a gépre, azért már fizetnünk kell. Hat fontba (körülbelül 2200 forint) kerül majd, ha egy legfeljebb 10 kilós kézipoggyászt felvinnénk magunkkal a fedélzetre (ez az elsőbbségi beszállás ára), 8 fontba (2900 forint) pedig, ha feladnánk azt a gép gyomrába.

Az olcsóbb megoldást legfeljebb az utasok fele, tehát 95 fő választhatja majd járatonként. Az új szabályok a már megváltott, november elsejét követő utazásra jogosító jegyekre is vonatkoznak, amennyiben nem fogadjuk el a változást, akkor a légitársaság visszaváltja a jegyünket.

A változtatás célja a Ryanair szerint nem a profit növelése, hanem, hogy pontosabbak legyenek a járataik, a kapunál való kézipoggyász-leadás ugyanis problémákat okozott ezzel kapcsolatban.

Lépett a WizzAir is

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Utazómajom szúrta ki, hogy pénteken, azaz a Ryanair bejelentését követő reggelen módosultak a WizzAir ingyenes kézipoggászokra vonatkozó szabályai. A lényeg, hogy mostantól a nagy méretű, tehát 40x30x18 centiméternél nagyobb, de 55x40x23 cm-nél kisebb csomagokat nem a beszállás előtt a kapunál, hanem az utasfelvételi (azaz check-in) pultnál kell feladni. Ennek megfelelően érdemes az eddiginél korábban kiérni a reptérre.

(The Independent)

Borítókép forrása: MTI/EPA/Fernando Villar

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?