Törölték a járatodat? Több száz eurós kártérítést kaphatsz

Törölték a járatodat? Több száz eurós kártérítést kaphatsz

2018. július 3. 10:02

Sokan pórul jártak június 7-én, amikor a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret futópályahiba miatt lezárták. Sokak járatát törölték, ők pedig most futhatnak a pénzük után. Mutatjuk, hogyan lehet kártérítést igényelni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

 Alig három hete, bő egy órával az indulás előtt törölte a Budapestről Pisába induló járatát a Ryanair június 8-án délelőtt - írja a g7 újságírója, aki azzal a géppel indult volna nyaralni. A Ryanair légitársaság felajánlotta, hogy az utasok átfoglalhatják a jegyeket az 5 nappal későbbi jratra. Csakhogy sokaknak már kifizetett szálláshelye volt, így sokan nem éltek ezzel a lehetőséggel.

A járattörlés esetén a légitársaságnak - amennyiben nem foglal helyet egy másik gépre - vissza kell utalni a repülőjegy árát. Ezen felül, az uniós jogszabályok szerint, ha a légitársaság hibájából törlik a járatot, az utasok fejenként 250-600 eurós kártérítésre jogosultak. A kártérítési igényt a légitársaság honlapján kell igényelni, csakhogy nem tudta kitölteni a pórul járt utas az űrlapot, a rendszer ugyanis azt írta ki, hogy nem stimmel a megadott járatszám.

A kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével ment sokra, és az élő chat szolgáltatással sem. Ez másokkal is előfordulhat, adódik a kérdés: mit lehet ilyenkor tenni? Ha a cég nem fizet kártérítést, a békéltető testülethez lehet fordulni, és ha így sem sikerül dűlőre jutni, marad a bíróság., és vannak kártérítésre specializálódott cégek, akik 30 százalékos sikerdíjért cserébe behajtják a légitársaságoktól a kártérítést.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?