7 °C Budapest

Törölték a járatodat? Több száz eurós kártérítést kaphatsz

2018. július 3. 10:02

Sokan pórul jártak június 7-én, amikor a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret futópályahiba miatt lezárták. Sokak járatát törölték, ők pedig most futhatnak a pénzük után. Mutatjuk, hogyan lehet kártérítést igényelni.

 Alig három hete, bő egy órával az indulás előtt törölte a Budapestről Pisába induló járatát a Ryanair június 8-án délelőtt - írja a g7 újságírója, aki azzal a géppel indult volna nyaralni. A Ryanair légitársaság felajánlotta, hogy az utasok átfoglalhatják a jegyeket az 5 nappal későbbi jratra. Csakhogy sokaknak már kifizetett szálláshelye volt, így sokan nem éltek ezzel a lehetőséggel.

A járattörlés esetén a légitársaságnak - amennyiben nem foglal helyet egy másik gépre - vissza kell utalni a repülőjegy árát. Ezen felül, az uniós jogszabályok szerint, ha a légitársaság hibájából törlik a járatot, az utasok fejenként 250-600 eurós kártérítésre jogosultak. A kártérítési igényt a légitársaság honlapján kell igényelni, csakhogy nem tudta kitölteni a pórul járt utas az űrlapot, a rendszer ugyanis azt írta ki, hogy nem stimmel a megadott járatszám.

A kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével ment sokra, és az élő chat szolgáltatással sem. Ez másokkal is előfordulhat, adódik a kérdés: mit lehet ilyenkor tenni? Ha a cég nem fizet kártérítést, a békéltető testülethez lehet fordulni, és ha így sem sikerül dűlőre jutni, marad a bíróság., és vannak kártérítésre specializálódott cégek, akik 30 százalékos sikerdíjért cserébe behajtják a légitársaságoktól a kártérítést.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem