Törölték a járatodat? Több száz eurós kártérítést kaphatsz

Törölték a járatodat? Több száz eurós kártérítést kaphatsz

2018. július 3. 10:02

Sokan pórul jártak június 7-én, amikor a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret futópályahiba miatt lezárták. Sokak járatát törölték, ők pedig most futhatnak a pénzük után. Mutatjuk, hogyan lehet kártérítést igényelni.

 Alig három hete, bő egy órával az indulás előtt törölte a Budapestről Pisába induló járatát a Ryanair június 8-án délelőtt - írja a g7 újságírója, aki azzal a géppel indult volna nyaralni. A Ryanair légitársaság felajánlotta, hogy az utasok átfoglalhatják a jegyeket az 5 nappal későbbi jratra. Csakhogy sokaknak már kifizetett szálláshelye volt, így sokan nem éltek ezzel a lehetőséggel.

A járattörlés esetén a légitársaságnak - amennyiben nem foglal helyet egy másik gépre - vissza kell utalni a repülőjegy árát. Ezen felül, az uniós jogszabályok szerint, ha a légitársaság hibájából törlik a járatot, az utasok fejenként 250-600 eurós kártérítésre jogosultak. A kártérítési igényt a légitársaság honlapján kell igényelni, csakhogy nem tudta kitölteni a pórul járt utas az űrlapot, a rendszer ugyanis azt írta ki, hogy nem stimmel a megadott járatszám.

A kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével ment sokra, és az élő chat szolgáltatással sem. Ez másokkal is előfordulhat, adódik a kérdés: mit lehet ilyenkor tenni? Ha a cég nem fizet kártérítést, a békéltető testülethez lehet fordulni, és ha így sem sikerül dűlőre jutni, marad a bíróság., és vannak kártérítésre specializálódott cégek, akik 30 százalékos sikerdíjért cserébe behajtják a légitársaságoktól a kártérítést.

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19