8 °C Budapest

Kapaszkodj meg: 50 ezerből kijön egy tengerparti családi nyaralás

2018. január 27. 07:01

Igaz, hogy még csak január vége van, viszont már most érdemes megtervezni az idei nyaralást. Nem csak a szabadságolások miatt, hanem azért is, mert rengeteget spórolhatunk, ha még most lefoglaljuk az utat. Jól jár, aki már most foglal: egy egyhetes olaszországi nyaralás már 50 ezer forintból kijön egy kétgyermekes családnak, Horvátországban pedig, ha reggelit is kérünk a szállodában, 77 ezerből jön ki a családi pihenés.


Már most érdemes átgondolni, mikor és hová utazzon a család idén nyáron. Minél előbb foglalja le ugyanis valaki az utat, annál nagyobb kedvezmény és annál nagyobb választék áll rendelkezésre. Vagyis a legjobb árak és legjobb ár-érték arányú ajánlatokért valóban érdemes mielőbb lépni.

A magyarok többsége a főszezonban, vagyis június eleje /közepe és augusztus vége között utazik egy tavalyi felmérés szerint. Ha a KSH külföldi utazásokkal kapcsolatos adatait megnézzük, azt láthatjuk, hogy 2017 III. negyedévében a magyar lakosság 6,1 millió alkalommal utazott külföldre, 10 százalékkal többször, mint 2016 III. negyedévében.

A többnapos utazások majdnem kilenctizede az Európai Unió valamely országába irányult, de kiemelkedő úti cél volt Olaszország, Ausztria és Spanyolország. Külföldön pedig átlagosan naponta 14 300 forintot költöttek a magyar családok.

Ha megnézzük az eddigi foglalási adatokat a különböző utazási irodáknál, látható, hogy rengeteg magyar tölti majd a szabadságát az olasz tengerparton, de Törökország, Bulgária és Görögország is nagy népszerűségnek örvend a magyar utazók körében. Horvátországba és Egyiptomba is sokan utaznak majd, de a Kanári-szigetek, Ciprus és Tunézia szintén keresett úti cél.

Milyen akciók vannak és mennyit spórolhatunk?

Ha valaki nem szeretne azzal bajlódni, hogy egyedül áll neki megszervezni a nyaralást, érdemes valamelyik utazási irodánál befizetnie az áhított útra. A cégek különböző kedvezményekkel várják az utazni vágyókat.

A Neckermann például már tavaly szeptemberben elkezdte a 2018-as nyári ajánlatokat értékesíteni, így rengetegen élhettek az előfoglalási kedvezményeinkkel. Jelenleg repülős utazási ajánlataiknál akár 125 €/fő kedvezményt is érvényesíthetnek az utasok bizonyos ajánlatoknál, illetve akár 35 százalék kedvezményt is nyújtanak a szállás díjából. Árfolyamakcióik is vannak, vagyis aki most foglal, az kedvezményes árfolyammal fizethet be a cégnél. Emellett a januárban foglaló utasok kedvezményes kupont is kapnak, amivel Philips termékeket vásárolhatnak 40 százalékos kedvezménnyel.

Az Invia utazási iroda honlapján böngészve a legjobb utazásszervezők ajánlatai közül mazsolázhatnak az érdeklődők. Náluk egyébként az előfoglalási akciók több lépcsőben zajlanak: az irodák többsége január 31-ig biztosítja a legnagyobb előfoglalási kedvezményeket, de ennek mértéke sok esetben múlik azon, hogy a szállodák milyen foglaltságon állnak - ennek függvényében elképzelhető, hogy újra meghirdetik az eredeti akciót, de az is, hogy az idő előrehaladtával folyamatosan csökkentik a kedvezmény mértékét.

A jelenlegi előfoglalási szezon egyelőre nagyon erős, szóval a második forgatókönyv (a kedvezmények mértékének folyamatos csökkenése) megvalósulásának látjuk nagyobb esélyét. Általában azonban elmondható, hogy március végig még lehet válogatni a különböző előfoglalási kedvezményekből. Ezek általában a szállodáktól kapott 40-60 százalékos, úgynevezett early booking kedvezményből, és ezen felül a szervező további 5-10 százalékosos engedményéből, vagy valamilyen egyéb "ajándékból" állnak össze (pl. ingyenes reptéri parkolás, nyereményjátékok, visszanyerhető költségek, stb.)

 - tudtuk meg az Inviától.

A Télen-nyáron utazási iroda is azt javasolja, hogy aki nyaralást tervez, az január 31-ig foglalja le az utat, mert nem ritka az 50 százalékos kedvezmény sem, de március 31-ig mindenképpen érdemes befizetni az útra.

A piszkos anyagiak...

Egy nyaralás azért nem olcsó mulatság, több százezer forinttal is megterhelheti a családi kasszát. Kíváncsiak voltunk, hogy mennyiből jönne ki egy egyhetes út egy kétgyermekes család számára Olaszországba, Horvátországba, Törökországba, Görögországba és Egyiptomba.

Az jól látszik az utazási irodáktól kapott válaszok alapján, hogy Olaszország és Horvátország jön ki legolcsóbban egy kétgyermekes család számára. Már ami a szállást hirdeti, hiszen ide az utazási költségeket a családoknak még külön kell kifizetnie.

Érdemes figyelembe venni, hogy nagyon sok mindentől függ, mennyibe kerül egy út egy kétgyermekes családnak: számít, hány évesek a gyerekek, számít az is, milyen szállást szeretnének, és persze az sem mindegy, ki mikor utazik: előszezonban, főszezonban vagy utószezonban. E mellett azt is fontos szem előtt tartani, hogy az utazási irodákhoz folyamatosan érkeznek a foglalások, fogynak a helyek, így egyes ajánlatok lehet, hogy ma még elérhetőek, de lehet, hogy holnap már nem lesz szabad hely az adott időpontban az adott szállásra.

Olaszország

Olaszország inkább egyéni úti cél, nagyon kevés buszos utazás érhető el a piacon. Június végén egy négy fős, kétlégteres apartman átlagosan 90 ezer forint körül foglalható. A főszezonban ez az összeg olyan 150 ezer forint körül mozog _ írta megkeresésünkre a Télen-nyáron utazási iroda.

A Neckermannál 7 éjszaka egy négyfős család számára, egy 3 és egy 5 éves gyerekkel egy olasz út kijön már 47 ezer forintból, ellátás nélkül, négycsillagos bungalóban. Ha a család inkább 3 csillagos hotelt választana, reggelivel már 95 ezer forinttól talál ajánlatot. Az utazást viszont egyénileg kell megoldani, tehát számolni kell még a benzinköltséggel és az autópálya-használat díjával is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Inviánál egyéni utazással félpanziós ellátással 274 260 forintért lehet foglalni egy studiot. Az apartmanok ára változó: találni már 15 ezer forintért is, de van 150 ezer forintért is, vagyis mindenki találhat kedvére valót, érdemes megnézni, melyik hol helyezkedik el és mennyire felszerelt.

Horvátország

Az Isztrián egy hétre, egy családnak minden szempontból megfelelő apartmant jellemzően kb. 110 000 forintért lehet találni - tudtuk meg az Inviától.

A Télen-nyáron utazási irodánál az olaszországihoz hasonló árakkal lehet számolni, nyár közepén egy 4 fős apartman átlagosan (persze nagyban függ az elhelyezkedésétől is) olyan 120-150 ezer forintért foglalható.

A Neckermannál háromcsillagos apartmant önellátással már 49 ezer forintért kaphatunk, egy háromcsillagos hotelben pedig már 77 ezer forintért talál szabad szobát a család.

Görögország

Krétán, 3+ csillagos stúdióban önellátással már 347 000 forinttól találunk ajánlatokat, és ebben a pénzben már minden van: a repülőút, az illeték, a szállás. Korfun egy 2+ csillagos szállodában reggelivel már 359 000 forintból kijön az álomutazás, itt sincs több költség, ebben már minden benne van. Rodoszon, 4 csillagos szállodában reggelivel már 422 000 forinttól foglalhatnak a családok, Zakynthoson, pedig 3+ csillagos szállodában félpanzióval már 473 000 forintból kijön a családi utazás, ha a Neckermannál foglalnak.

Az Inviánál a számításoknál a népszerűsége miatt Nyugat-Krétát vették alapul, mivel az egyes szigetek között is nagy különbségek lehetnek; az átlagár itt 338 000 forint körül alakul.

Törökország

Törökország esetén főként all inclusive ellátást szoktak foglalni utasaink és igen nagy szórás figyelhető meg árak tekintetében egyes szállodák és időszakok között. Június közepén például egy átlagos, középkategóriás hotelben félpanziós ellátással 350 ezer forint körül lehet foglalni, míg all inclusive ellátással 380-400 ezer forint körül alakul az ár

 - tudtuk meg a Télen-nyáron utazási irodától.

Az Inviánál is leginkább all inclusive ellátással kínálnak törökországi utakat, náluk 4 fő egyhetes nyaralása egy kifejezetten jó (4 csillagos) szállodába 475 273 forintból jön ki. A félpanziós utak, repülővel most jellemzően fejenként 100 000 forint körüli ártól foglalhatóak.

A Neckermannál 3+ csillagos szállodában all inclusive ellátással már 414 000 forinttól tud foglalni egy négyfős család.

Egyiptom

Egyiptomban a több csillagos szállodák általában elsősorban all Inclusive ellátást ajánlanak (nem jellemző a félpanzió). Ez így 545 600 forint lenne négy fő esetében, ugyanez egy 5 csillagos, kifejezetten gyermekbarát szállodában 656 000 forint lenne, ha valaki az Inviánál foglal.

Egy 4 csillagos szállodában all inclusive ellátással már 610 000 forinttól talál ajánlatot egy 4 fős család, további költségek nincsenek, ebben már benne van a szállás, ellátás, és a repülős utazás minden költsége

 - tudtuk meg a Neckermann utazási irodától.

Ha pedig valaki a Télen-nyáron utazási irodánál foglalna, szintén all inclusive ellátással négy fő részére 4-5 csillagos szállodában 320-350 ezer forintból jönne ki, és ehhez jön még hozzá az utazási költség.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm