32 °C Budapest
Erősen visszajöttek a törökök az idegenforgalomban

Erősen visszajöttek a törökök az idegenforgalomban

2017. november 11. 15:15

2006 óta osztanak kifejezetten luxusszállodáknak díjat a World Luxury Hotel Awards keretei között. A 2017-es versenyre 25 törökországi szálloda nevezett, ami több mint a versenybe kerülő 15 spanyol vagy 20 olasz szálloda. A számok jól mutatják, hogy a török idegenforgalom minőségi átalakuláson megy keresztül. A 2016-os lokális mélypont után 2017 már egyértelmű a bővülésé.

Erős hullámvasúton járt az elmúlt években a török idegenforgalom. Az évtized elejét jellemző bővülő trend 2016-ban erősen megroppant a Recep Erdogán török elnök elleni puccskísérletet követő bizonytalan időszakban. A világ 6. legjelentősebb turisztikai desztinációjának számító ország ugyanakkor 2017. nyarától maga mögött hagyta a vészterhes időszakot, és a várakozások szerint kb. 30%-os bővüléssel zárhatja az évet.

A bővülés minőségi átalakulással is jár, egyre több a magas csillagszámmal rendelkező luxushotel. A trendet jól kifejezi, hogy 2017-ben már több török szálloda pályázott a World Luxury Hotel Awards díjaira mint spanyol vagy olasz.

Törökországban a turizmus alapvetően két régióra összpontosul. Az egyik a főváros, Isztambul, a másik a tengerparti régió, elsősorban Antalya.

Míg korábban a főváros vitte jellemzően a vezető pozíciót - 2016-ban a különbség még jelentősebb volt -, addig 2017-ben az eddigi statisztikák alapján Antalya lehet a győztes. 2017 első 9 hónapjában több mint 2/3-val több turista érkezett a tengerparti régióba mint 2016-ban, ami óriási növekedés. Míg tavaly szeptemberig nagyjából 5 millió vendég fordult meg, addig idén ugyanabban az időszakban már 8,3 millió.

A kormány sokat megtesz, hogy a kedvelt üdülőővezetekben a biztonság garantált legyen. Ezt személyes élményeinkből is meg tudjuk erősíteni. Nagyobb incidensekről Antalya környékéről nem is hallani, annak ellenére sem, hogy az ország többi részén nagyobb feszültségek is léteznek, a környező államokban pedig nyílt konfliktusok vannak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Várakozások szerint az idei évben az antalyai régióba több mint 10 millióan érkeznek majd a tengerhez az októberben is 27-28 fokos vizet és a szinte megszakítás nélküli napsütést élvezni. 2018 is nagyon jó éven ígérkezik. Irfan Onal, a török Idegenforgalmi és Kulturális Minisztérium londoni irodavezetőjének nyilatkozata szerint jövő nyárra az előfoglalások mintegy 30%-kal magasabbak mint tavaly ugyanekkor.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04