14 °C Budapest
Erősen visszajöttek a törökök az idegenforgalomban

Erősen visszajöttek a törökök az idegenforgalomban

2017. november 11. 15:15

2006 óta osztanak kifejezetten luxusszállodáknak díjat a World Luxury Hotel Awards keretei között. A 2017-es versenyre 25 törökországi szálloda nevezett, ami több mint a versenybe kerülő 15 spanyol vagy 20 olasz szálloda. A számok jól mutatják, hogy a török idegenforgalom minőségi átalakuláson megy keresztül. A 2016-os lokális mélypont után 2017 már egyértelmű a bővülésé.

Erős hullámvasúton járt az elmúlt években a török idegenforgalom. Az évtized elejét jellemző bővülő trend 2016-ban erősen megroppant a Recep Erdogán török elnök elleni puccskísérletet követő bizonytalan időszakban. A világ 6. legjelentősebb turisztikai desztinációjának számító ország ugyanakkor 2017. nyarától maga mögött hagyta a vészterhes időszakot, és a várakozások szerint kb. 30%-os bővüléssel zárhatja az évet.

A bővülés minőségi átalakulással is jár, egyre több a magas csillagszámmal rendelkező luxushotel. A trendet jól kifejezi, hogy 2017-ben már több török szálloda pályázott a World Luxury Hotel Awards díjaira mint spanyol vagy olasz.

Törökországban a turizmus alapvetően két régióra összpontosul. Az egyik a főváros, Isztambul, a másik a tengerparti régió, elsősorban Antalya.

Míg korábban a főváros vitte jellemzően a vezető pozíciót - 2016-ban a különbség még jelentősebb volt -, addig 2017-ben az eddigi statisztikák alapján Antalya lehet a győztes. 2017 első 9 hónapjában több mint 2/3-val több turista érkezett a tengerparti régióba mint 2016-ban, ami óriási növekedés. Míg tavaly szeptemberig nagyjából 5 millió vendég fordult meg, addig idén ugyanabban az időszakban már 8,3 millió.

A kormány sokat megtesz, hogy a kedvelt üdülőővezetekben a biztonság garantált legyen. Ezt személyes élményeinkből is meg tudjuk erősíteni. Nagyobb incidensekről Antalya környékéről nem is hallani, annak ellenére sem, hogy az ország többi részén nagyobb feszültségek is léteznek, a környező államokban pedig nyílt konfliktusok vannak.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Várakozások szerint az idei évben az antalyai régióba több mint 10 millióan érkeznek majd a tengerhez az októberben is 27-28 fokos vizet és a szinte megszakítás nélküli napsütést élvezni. 2018 is nagyon jó éven ígérkezik. Irfan Onal, a török Idegenforgalmi és Kulturális Minisztérium londoni irodavezetőjének nyilatkozata szerint jövő nyárra az előfoglalások mintegy 30%-kal magasabbak mint tavaly ugyanekkor.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?