Jön a népszavazás: bezáratnák a budapesti szórakozóhelyeket

Jön a népszavazás: bezáratnák a budapesti szórakozóhelyeket

2017. október 4. 10:00

Népszavazáson fogják eldönteni, hogy mi legyen a bulinegyeddel - írja a hvg.hu. Erről Erzsébetváros rendkívüli testületi ülésén döntöttek, azt azonban még nem tudni, hogy mikor és pontosan miről fog szólni a referendum.

Rendkívüli testületi ülést tartottak Erzsébetvárosban a bulinegyed sorsáról. Négy javaslatról tárgyaltak a képviselők, a legszigorúbb éjfélkor bezárná a szórakozóhelyeket. A másik három javaslat nem ennyire szigorú, de mindegyik korlátozásokat vezetne be. A testület végül úgy határozott, hogy népszavazás döntse el a bulinegyed sorsát, azt azonban még nem tudni, hogy erre mikor kerítenek sort.

A bulinegyed sokak szerint nem megfelelően rendezett állapota idén nyáron került a figyelem középpontjába, akkor több demonstrációt is tartottak a civil szervezetek és a szórakozóhelyek üzemeltetői. A helyi lakosok tisztaságra és nyugalomra, utóbbiak pedig szabályozott működési keretekre vágynak.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?