14 °C Budapest
Ezekben a helyzetekben úszhatod meg a parkolási bírságot

Ezekben a helyzetekben úszhatod meg a parkolási bírságot

2017. augusztus 14. 09:30

Érdemesebb minél hamarabb rendezni, ha parkolási bírságot kapunk, hiszen tizenöt napon túl már emelt összegű, negyvenszeres pótdíjjal számolhatunk - írja a Magyar Hírlap.


Érdemes tudunk, hogy a helyi rendeletek eltérőek és a képviselő-testületek bizonyos körülmények esetén kivételeket állapíthatnak meg, és méltányosságból biztosíthatják a parkolási bírság (pótdíj) alóli mentesülés lehetőségét. Ilyen lehet például, ha kórházban voltunk és mondjuk a gyógykezelés miatt léptük túl a várakozási időt, vagy ha a mobilparkolásnál eltévesztünk egy karaktert.

Ezeket a méltányosságot biztosító eseteket a képviselő-testületek mindig egyedileg határozzák meg, és ugyancsak ők dönthetnek a korábban ingyenes parkolók fizetőssé tételéről is - tudta meg a lap a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségétől (FEOSZ). Fontos tudunk azt is, hogy a pótdíj kiszabását követő tizenöt napon túl már emelt összegű, negyvenszeres bírsággal (az egyórai várakozási díj negyvenszeresével kell számolni), ha viszont valaki tizenöt napon belül rendezi a tartozást, akkor "csak" az adott napon belül díjköteles időszakra és további kétórai várakozásra számított várakozási díjat kell megfizetnie.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20