Ezekben a helyzetekben úszhatod meg a parkolási bírságot

Ezekben a helyzetekben úszhatod meg a parkolási bírságot

2017. augusztus 14. 09:30

Érdemesebb minél hamarabb rendezni, ha parkolási bírságot kapunk, hiszen tizenöt napon túl már emelt összegű, negyvenszeres pótdíjjal számolhatunk - írja a Magyar Hírlap.


Érdemes tudunk, hogy a helyi rendeletek eltérőek és a képviselő-testületek bizonyos körülmények esetén kivételeket állapíthatnak meg, és méltányosságból biztosíthatják a parkolási bírság (pótdíj) alóli mentesülés lehetőségét. Ilyen lehet például, ha kórházban voltunk és mondjuk a gyógykezelés miatt léptük túl a várakozási időt, vagy ha a mobilparkolásnál eltévesztünk egy karaktert.

Ezeket a méltányosságot biztosító eseteket a képviselő-testületek mindig egyedileg határozzák meg, és ugyancsak ők dönthetnek a korábban ingyenes parkolók fizetőssé tételéről is - tudta meg a lap a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségétől (FEOSZ). Fontos tudunk azt is, hogy a pótdíj kiszabását követő tizenöt napon túl már emelt összegű, negyvenszeres bírsággal (az egyórai várakozási díj negyvenszeresével kell számolni), ha viszont valaki tizenöt napon belül rendezi a tartozást, akkor "csak" az adott napon belül díjköteles időszakra és további kétórai várakozásra számított várakozási díjat kell megfizetnie.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?