Káosz lesz a Keletiben, mutatjuk, mire figyelj, ha vonattal utaznál a hétvégén

Káosz lesz a Keletiben, mutatjuk, mire figyelj, ha vonattal utaznál a hétvégén

2017. április 21. 16:05

Április 22-től 24-ig felújításokat végeznek a Keleti pályaudvaron és a Kőbánya felsőig tartó vonalszakaszon, emiatt számos a Keleti és a Nyugati pályaudvart érintő vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul a hétvégén.

A karbantartás során a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között az egyik vágányban több száz méter hosszban, illetve a Keletiben több váltónál ágyazatot cserélnek. Ezzel párhuzamosan vágánykarbantartásra, váltócserékre, illetve peronfelújításra is sor kerül. Azért a húsvéti ünnepi utazásokat követő hétvégét választották a munkálatok elvégzésére, mert ekkor kevesebb utast érintenek a korlátozások.

Április 22-től 23-ig a szombathelyi, a soproni és a pécsi InterCity vonatok a Keleti helyett a Déli pályaudvarról indulnak, és oda érkeznek. A Rippl-Rónai, a Kvarner IC és a bajai expresszvonatok változatlan menetrenddel közlekednek.

Április 22-től 24-ig az S50-es jelzésű monori járatok módosított menetrend szerint a Nyugati pályaudvar helyett csak Kőbánya-Kispestig járnak, és onnét indulnak. A Nyugatiból 6:28-kor, 8:28-kor, 10:28-kor, 12:28-kor, 14:28-kor, 16:28-kor és 18:28-kor induló Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony közötti sebesvonatok a Nyugati és Kőbánya-Kispest között felár megfizetése nélkül vehetők igénybe.

Szintén nem kell felárat fizetni ugyanezen szakaszon, az ellenkező irányban a Kőbánya-Kispestről 9:16-kor, 11:16-kor, 13:16-kor, 15:16-kor, 17:16-kor, 23-án 18:16-kor, 19:16-kor, 23-án 20:16-kor és 21:16-kor továbbmenő, Záhonyból a Nyugatiba tartó sebesvonatokon.

Április 22-től 23-ig a Budapest-Békéscsaba viszonylatú InterCity és gyorsvonatok a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarról startolnak és oda is érkeznek. A Budapest-Keleti-Kelebia közötti járatok Kőbánya-Kispestről indulnak, és oda futnak be.

Április 22-től 24-ig a lajosmizsei vonalon az S21-es jelzésű vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek, és onnan indulnak.

Április 22-én a sátoraljaújhelyi vonatok Hatvan állomásról indulnak, és oda érkeznek, a Budapest felé utazóknak át kell szállniuk. Az egri járatok Budapest és Hatvan között minden állomáson megállnak, mert a hatvani elővárosi személyvonatok nem közlekednek. A szolnoki reggeli gyorsított személyvonatok és zónázó vonatok szintén minden állomáson és megállóhelyen megállnak, mert a nagykátai és sülysápi elővárosi személyvonatokat sem indítják el.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Április 23-án 16 óráig az egri és sátoraljaújhelyi járatok Budapest-Hatvan között minden állomáson megállnak, mert az elővárosi személyvonatok nem közlekednek. 16 óra után az egri, sátoraljaújhelyi, miskolci és nyíregyházi gyorsvonatoknak a Keleti helyett Kelenföld lesz az indító- és a végállomása. A szolnoki reggeli gyorsított személy- és zónázó vonatok minden állomáson megállnak, mert a nagykátai és sülysápi elővárosi személyvonatok vasárnap sem közlekednek.

Április 24-én egyes reggeli, illetve esti hatvani, gödöllői és sülysápi személyvonatoknak a Keleti helyett Kőbánya felső lesz a kiinduló és a végállomása. A Keleti-Kőbánya felső viszonylatban a szolnoki zónázó, az egri és sátoraljaújhelyi, míg a Keleti-Rákos viszonylatban a békéscsabai és lőkösházi vonatokat lehet igénybe venni felár megfizetése nélkül.

A Keleti pályaudvarról 13:45-kor, 14:45-kor, 15:45-kor, 16:45-kor, 17:45-kor és 18:45-kor induló szolnoki gyorsított személyvonatok Kelenföldről indulnak, illetve egyes reggeli szolnoki és nagykátai személyvonatok a Keleti helyett Kelenföldig közlekednek.

A nemzetközi vonatokat is érinti a vágányzári változás.

Április 22-től 24-ig Budapest-Keleti-Szob-Párkány útvonalon közlekedő EuroCity vonatok a Nyugatit használják. Április 22-től 23-ig a Hortobágy és az Avala EuroCity, illetve a Dacia nemzetközi gyorsvonat a Keleti érintése nélkül közlekedik, a vonatokra Kelenföldön lehet fel- és leszállni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?