8 °C Budapest

Káosz lesz a Keletiben, mutatjuk, mire figyelj, ha vonattal utaznál a hétvégén

2017. április 21. 16:05

Április 22-től 24-ig felújításokat végeznek a Keleti pályaudvaron és a Kőbánya felsőig tartó vonalszakaszon, emiatt számos a Keleti és a Nyugati pályaudvart érintő vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul a hétvégén.

A karbantartás során a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között az egyik vágányban több száz méter hosszban, illetve a Keletiben több váltónál ágyazatot cserélnek. Ezzel párhuzamosan vágánykarbantartásra, váltócserékre, illetve peronfelújításra is sor kerül. Azért a húsvéti ünnepi utazásokat követő hétvégét választották a munkálatok elvégzésére, mert ekkor kevesebb utast érintenek a korlátozások.

Április 22-től 23-ig a szombathelyi, a soproni és a pécsi InterCity vonatok a Keleti helyett a Déli pályaudvarról indulnak, és oda érkeznek. A Rippl-Rónai, a Kvarner IC és a bajai expresszvonatok változatlan menetrenddel közlekednek.

Április 22-től 24-ig az S50-es jelzésű monori járatok módosított menetrend szerint a Nyugati pályaudvar helyett csak Kőbánya-Kispestig járnak, és onnét indulnak. A Nyugatiból 6:28-kor, 8:28-kor, 10:28-kor, 12:28-kor, 14:28-kor, 16:28-kor és 18:28-kor induló Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony közötti sebesvonatok a Nyugati és Kőbánya-Kispest között felár megfizetése nélkül vehetők igénybe.

Szintén nem kell felárat fizetni ugyanezen szakaszon, az ellenkező irányban a Kőbánya-Kispestről 9:16-kor, 11:16-kor, 13:16-kor, 15:16-kor, 17:16-kor, 23-án 18:16-kor, 19:16-kor, 23-án 20:16-kor és 21:16-kor továbbmenő, Záhonyból a Nyugatiba tartó sebesvonatokon.

Április 22-től 23-ig a Budapest-Békéscsaba viszonylatú InterCity és gyorsvonatok a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarról startolnak és oda is érkeznek. A Budapest-Keleti-Kelebia közötti járatok Kőbánya-Kispestről indulnak, és oda futnak be.

Április 22-től 24-ig a lajosmizsei vonalon az S21-es jelzésű vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek, és onnan indulnak.

Április 22-én a sátoraljaújhelyi vonatok Hatvan állomásról indulnak, és oda érkeznek, a Budapest felé utazóknak át kell szállniuk. Az egri járatok Budapest és Hatvan között minden állomáson megállnak, mert a hatvani elővárosi személyvonatok nem közlekednek. A szolnoki reggeli gyorsított személyvonatok és zónázó vonatok szintén minden állomáson és megállóhelyen megállnak, mert a nagykátai és sülysápi elővárosi személyvonatokat sem indítják el.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Április 23-án 16 óráig az egri és sátoraljaújhelyi járatok Budapest-Hatvan között minden állomáson megállnak, mert az elővárosi személyvonatok nem közlekednek. 16 óra után az egri, sátoraljaújhelyi, miskolci és nyíregyházi gyorsvonatoknak a Keleti helyett Kelenföld lesz az indító- és a végállomása. A szolnoki reggeli gyorsított személy- és zónázó vonatok minden állomáson megállnak, mert a nagykátai és sülysápi elővárosi személyvonatok vasárnap sem közlekednek.

Április 24-én egyes reggeli, illetve esti hatvani, gödöllői és sülysápi személyvonatoknak a Keleti helyett Kőbánya felső lesz a kiinduló és a végállomása. A Keleti-Kőbánya felső viszonylatban a szolnoki zónázó, az egri és sátoraljaújhelyi, míg a Keleti-Rákos viszonylatban a békéscsabai és lőkösházi vonatokat lehet igénybe venni felár megfizetése nélkül.

A Keleti pályaudvarról 13:45-kor, 14:45-kor, 15:45-kor, 16:45-kor, 17:45-kor és 18:45-kor induló szolnoki gyorsított személyvonatok Kelenföldről indulnak, illetve egyes reggeli szolnoki és nagykátai személyvonatok a Keleti helyett Kelenföldig közlekednek.

A nemzetközi vonatokat is érinti a vágányzári változás.

Április 22-től 24-ig Budapest-Keleti-Szob-Párkány útvonalon közlekedő EuroCity vonatok a Nyugatit használják. Április 22-től 23-ig a Hortobágy és az Avala EuroCity, illetve a Dacia nemzetközi gyorsvonat a Keleti érintése nélkül közlekedik, a vonatokra Kelenföldön lehet fel- és leszállni.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem