25 °C Budapest
Terrorveszélyről vallott Győrfi Pál: a mentőszolgálat felkészült

Terrorveszélyről vallott Győrfi Pál: a mentőszolgálat felkészült

2016. szeptember 21. 12:02

A legnagyobb hazai fesztiválon, a Szigeten idén 174 embert kellett kórházba szállítani, azonban kirívó eset nem történt. Az OMSZ szóvivője szerint Magyarország legbiztonságosabb helyei a fesztiválok, és minden eshetőségre, így a terrorcselekményekre is felkészültek, a fesztivál területén kommandósok is tartózkodtak.

174 embert vittek kórházba az idei Sziget alatt

- mondta Győrfi Pál, az Országos Mentő Szolgálat (OMSZ) szóvivője. A rendezvényen semmilyen különleges nem történt, kisebb eseteket kellett csupán kezelni. A fesztiválon részt vett a sztárorvos, Zacher Gábor, aki egy mentőautóból a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeire hívta fel a figyelmet. Az OMSZ felkészült terrorcselekmény és tömegkatasztrófa ellátására is, Győrfi Pál szerint

Magyarország legbiztonságosabb helyei a fesztiválok, ha biztonságban szeretné tudni a gyermekét, befizetné egy ilyen rendezvényre.

Ezt egyébként a tömeghez mérten aránylag alacsony esetek száma is mutatja.

Azzal is foglalkoznunk kell, hogy milyen biztonsági kockázatot jelent a tömeg

- mondta Gerendai Károly, a Sziget alapítója üdvözlő videójában. A kommandósok elzárva vannak jelen a fesztiválon, a tömegben viszont részt vesznek civil ruhás szervezők, akik a gyanús eseteket figyelik. Fontos, hogy megismertessük a kulturált szórakozás formáit, egy fesztiválra mindenki azért megy, hogy jól érezze magát. A Szigethez hasonlóan egyébként az EFOTT-on is sokkal nagyobb volt a terrorfenyegetettségre való felkészülés.

A legnagyobb veszélyforrást továbbra is a "megszokott balesetek" jelentik, mint a bokaficam vagy a túlzott alkoholfogyasztás

 - mondta Pálfalvi Márta, a Heineken vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója. A kulturált alkoholfogyasztásra egyébként minden nagyobb, magyar fesztiválon felvilágosító programok voltak.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép: Sziget.hu

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35