27 °C Budapest
Terrorveszélyről vallott Győrfi Pál: a mentőszolgálat felkészült

Terrorveszélyről vallott Győrfi Pál: a mentőszolgálat felkészült

2016. szeptember 21. 12:02

A legnagyobb hazai fesztiválon, a Szigeten idén 174 embert kellett kórházba szállítani, azonban kirívó eset nem történt. Az OMSZ szóvivője szerint Magyarország legbiztonságosabb helyei a fesztiválok, és minden eshetőségre, így a terrorcselekményekre is felkészültek, a fesztivál területén kommandósok is tartózkodtak.

174 embert vittek kórházba az idei Sziget alatt

- mondta Győrfi Pál, az Országos Mentő Szolgálat (OMSZ) szóvivője. A rendezvényen semmilyen különleges nem történt, kisebb eseteket kellett csupán kezelni. A fesztiválon részt vett a sztárorvos, Zacher Gábor, aki egy mentőautóból a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeire hívta fel a figyelmet. Az OMSZ felkészült terrorcselekmény és tömegkatasztrófa ellátására is, Győrfi Pál szerint

Magyarország legbiztonságosabb helyei a fesztiválok, ha biztonságban szeretné tudni a gyermekét, befizetné egy ilyen rendezvényre.

Ezt egyébként a tömeghez mérten aránylag alacsony esetek száma is mutatja.

Azzal is foglalkoznunk kell, hogy milyen biztonsági kockázatot jelent a tömeg

- mondta Gerendai Károly, a Sziget alapítója üdvözlő videójában. A kommandósok elzárva vannak jelen a fesztiválon, a tömegben viszont részt vesznek civil ruhás szervezők, akik a gyanús eseteket figyelik. Fontos, hogy megismertessük a kulturált szórakozás formáit, egy fesztiválra mindenki azért megy, hogy jól érezze magát. A Szigethez hasonlóan egyébként az EFOTT-on is sokkal nagyobb volt a terrorfenyegetettségre való felkészülés.

A legnagyobb veszélyforrást továbbra is a "megszokott balesetek" jelentik, mint a bokaficam vagy a túlzott alkoholfogyasztás

 - mondta Pálfalvi Márta, a Heineken vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója. A kulturált alkoholfogyasztásra egyébként minden nagyobb, magyar fesztiválon felvilágosító programok voltak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Címlapkép: Sziget.hu

NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?