Áll a bál Dél-Budán: ezt komolyan gondolta a BKK?

2016. szeptember 5. 14:03

Áll a bál Dél-Budán: az autósok lassan egy hete fortyognak a dühtől, mert a BKK-nak sikerült az iskolakezdésre időzítenie húsz villamosmegálló átépítését. Sokan arra panaszkodnak, hogy a tájékoztatás nem volt teljes körű. Sőt, egy olvasónk szerint a figyelmeztető táblákat már a hatályba lépésük után helyezték ki.

Lassan egy hete fortyognak a dühtől a dél-budai autósok, a BKK-nak ugyanis sikerült az iskolakezdésre időzítenie húsz villamosmegálló átépítését. Az Alkotás úton például - ahol jelenleg a 61-es villamosok helyett pótlóbuszok járnak - jó, ha araszolva lehet haladni a reggeli, illetve délutáni csúcsban, de komoly fennakadások vannak a környező utcákban, illetve kerülőútvonalakon is.

És nem elég, hogy az autósoknak meg kell küzdenie a gigadugóval, tovább borzolja a kedélyeket, hogy a közterület-felügyelet emberei vasszigorral tartatják be az új közlekedési rendet. A Magyar Nemzet számolt be például annak a nőnek a történetéről, akit azért büntettek meg, mert ideiglenes buszmegállót telepítettek arra a helyre, ahol korábban leparkolt.

A napilap egyébként kereste a BKK-t, hogy értesítették-e időben a lakosságot a változásról, és hogy mikor kerültek ki a tiltó táblák, de választ lapzártáig nem kaptak. Az viszont biztos, hogy egyre többen állítják, a tájékoztatás nem volt teljes körű. A Pénzcentrum például másolatot kapott egy helyi lakos leveléről, melyet a kivitelezőnek, illetve hatóságnak címzett. Ennek legfőbb megállapításai a következők voltak:

  • "A gépjármű-forgalomban meghozott korlátozásokról semmilyen megelőző tájékoztatás nem volt.
  • A parkolást érintő drasztikus intézkedések (becslésem szerint közel 300 parkolóhely szűnt meg egyik napról a másikra) kihívták a haragomat. Hétfőn (augusztus 29-én) reggel 9 órakor láttam, ahogy a táblákat kihelyezik, amelyen az alábbi felirat áll: megállni tilos, 2016-08-28 - 2016-10-16, szankció: elszállítás. (Azt gondolom ez az a mentalitás, amely elfogadhatatlan egy nyugat-európai városban. Véleményem szerint egy ilyen tiltó táblát, kifejezetten a nyári szabadságok utolsó heteiben, legalább 1, de inkább 2 héttel a munkák megkezdése előtt kellett volna kihelyezni.
  • A környéken dolgozom és a munkám miatt alkalmanként autóval kell közlekednem, de már most az iskolakezdés előtt (a Villányi úton két középiskola és két főiskola is található) tarthatatlan a helyzet. Csak halkan kérdezem: a parkolóhelyek megszüntetésével kapcsolatban készült-e hatástanulmány, mit okoz több száz parkolóhely hiánya?
  • A villányi úti felújítással párhuzamosan a környező mellékutcákban, amelyek menekülő-, elkerülő utat biztosíthatnak most is zajlanak felújítási munkák. Ma reggel (2016. augusztus 30.) pl. az Elek utcát zárták le teljes keresztmetszetében 2 napra egy fekvő rendőr javítási munkái miatt???!!! Ezt miért nem lehetett korábban megcsinálni, vagy a Villányi út felújítása után?"
NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem