Áll a bál Dél-Budán: ezt komolyan gondolta a BKK?

Áll a bál Dél-Budán: ezt komolyan gondolta a BKK?

2016. szeptember 5. 14:03

Áll a bál Dél-Budán: az autósok lassan egy hete fortyognak a dühtől, mert a BKK-nak sikerült az iskolakezdésre időzítenie húsz villamosmegálló átépítését. Sokan arra panaszkodnak, hogy a tájékoztatás nem volt teljes körű. Sőt, egy olvasónk szerint a figyelmeztető táblákat már a hatályba lépésük után helyezték ki.

Lassan egy hete fortyognak a dühtől a dél-budai autósok, a BKK-nak ugyanis sikerült az iskolakezdésre időzítenie húsz villamosmegálló átépítését. Az Alkotás úton például - ahol jelenleg a 61-es villamosok helyett pótlóbuszok járnak - jó, ha araszolva lehet haladni a reggeli, illetve délutáni csúcsban, de komoly fennakadások vannak a környező utcákban, illetve kerülőútvonalakon is.

És nem elég, hogy az autósoknak meg kell küzdenie a gigadugóval, tovább borzolja a kedélyeket, hogy a közterület-felügyelet emberei vasszigorral tartatják be az új közlekedési rendet. A Magyar Nemzet számolt be például annak a nőnek a történetéről, akit azért büntettek meg, mert ideiglenes buszmegállót telepítettek arra a helyre, ahol korábban leparkolt.

A napilap egyébként kereste a BKK-t, hogy értesítették-e időben a lakosságot a változásról, és hogy mikor kerültek ki a tiltó táblák, de választ lapzártáig nem kaptak. Az viszont biztos, hogy egyre többen állítják, a tájékoztatás nem volt teljes körű. A Pénzcentrum például másolatot kapott egy helyi lakos leveléről, melyet a kivitelezőnek, illetve hatóságnak címzett. Ennek legfőbb megállapításai a következők voltak:

  • "A gépjármű-forgalomban meghozott korlátozásokról semmilyen megelőző tájékoztatás nem volt.
  • A parkolást érintő drasztikus intézkedések (becslésem szerint közel 300 parkolóhely szűnt meg egyik napról a másikra) kihívták a haragomat. Hétfőn (augusztus 29-én) reggel 9 órakor láttam, ahogy a táblákat kihelyezik, amelyen az alábbi felirat áll: megállni tilos, 2016-08-28 - 2016-10-16, szankció: elszállítás. (Azt gondolom ez az a mentalitás, amely elfogadhatatlan egy nyugat-európai városban. Véleményem szerint egy ilyen tiltó táblát, kifejezetten a nyári szabadságok utolsó heteiben, legalább 1, de inkább 2 héttel a munkák megkezdése előtt kellett volna kihelyezni.
  • A környéken dolgozom és a munkám miatt alkalmanként autóval kell közlekednem, de már most az iskolakezdés előtt (a Villányi úton két középiskola és két főiskola is található) tarthatatlan a helyzet. Csak halkan kérdezem: a parkolóhelyek megszüntetésével kapcsolatban készült-e hatástanulmány, mit okoz több száz parkolóhely hiánya?
  • A villányi úti felújítással párhuzamosan a környező mellékutcákban, amelyek menekülő-, elkerülő utat biztosíthatnak most is zajlanak felújítási munkák. Ma reggel (2016. augusztus 30.) pl. az Elek utcát zárták le teljes keresztmetszetében 2 napra egy fekvő rendőr javítási munkái miatt???!!! Ezt miért nem lehetett korábban megcsinálni, vagy a Villányi út felújítása után?"
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 17. szerda
Jácint
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 17. 20:55