18 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.08.10)

2016. augusztus 10. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2016.08.10).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2016.08.10).

36 órás előrejelzés

Szerdán északnyugat felől hidegfront érkezik, így erősen megnövekszik a felhőzet, de a Dunától keletre és a Dunántúl délkeleti részén még számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra. Többfelé várható eső, zápor, főként délen és az ország keleti felén zivatar. Egyre többfelé feltámad az észnyugatira, északkeleten az északira forduló szél, erős, a Balaton térségében és zivatarok idején viharos széllökésekre is számítani kell. Délután a Dunántúl nagy részén mindössze 16-24, a Dunától keletre még 25-31 fok várható.

Csütörtökön délig országszerte sok lesz felettük a felhő, majd délutántól nyugat felől határozott felhőzetcsökkenés kezdődik. Reggel és délelőtt még főként a déli és keleti tájakon eshet, délutántól pedig az északi-középhegység térségében alakulhat ki szórványosan zápor, esetleg zivatar. A Dunántúlon és északkeleten élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban 9-15, délután csupán 18-23 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán egy hidegfront hatására több helyen kialakulhat eső, zápor, főként az ország keleti felén és délen zivatar, így vizes, csúszós útszakaszokkal, záporok, zivatarok környezetében helyenként hirtelen lecsökkenő látástávolsággal találkozhatnak az útnak indulók. Az egyre többfelé feltámadó északi-északnyugati szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán északnyugat felől hidegfront érkezik, így az arra érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, erős fejfájás, izom- és hasi görcsök, valamint keringési problémák jelentkezhetnek. Növekszik az infarktusveszély, megnőhet a koraszülések száma. A Dunántúlon az erős szél is fokozhatja a panaszokat, illetve ingerültséget, nyugtalanságot is kiválthat, valamint jelentősen csökkentheti a hőérzetet. Keleten a front előtti fülledt időben légzési nehézségek jelentkezhetnek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem