TOP 50: ezek a legjobb éttermek most a Balatonnál

TOP 50: ezek a legjobb éttermek most a Balatonnál

2016. június 26. 07:11

Hiába küzd nagyon súlyos gondokkal a balatoni vendéglátás, akadnak bőven olyan helyek, amelyeket tényleg jó szívvel ajánlhatunk bárkinek. Mutatjuk a Balaton gasztrotérképét.

Mint arról a Pénzcentrum korábban beszámolt, évek óta súlyos munkaerőhiánnyal küszködik a legtöbb balatoni vendéglátós. A probléma forrása persze ezúttal is az, hogy annyira alacsonyak a bérek, hogy a szakképzett munkaerő tömegével hagyja el az országot.

Egyes szakmákban, egyes régiókban kritikus szintű, azaz a termelés, szolgáltatás színvonalát veszélyeztető a munkaerőhiány

- értékelte röviden a helyzetet még év elején Hárs Ágnes, a Kopint-Tárki Zrt. vezető kutatója.

És bár a kialakult helyzet a legtöbb vendéglátóegységben valóban rányomja a bélyegét a gasztroélményre, ez korántsem jelenti azt, hogy egyáltalán nincsenek kiváló éttermek a Balatonnál. Sőt! Jól mutatja ezt az is, hogy gyakorlatilag egymást érik a különböző tematikák alapján készült toplisták, de már önálló gasztrotérképe is van a Balatonnak.

Ez utóbbin a szerkesztők olyan vendéglátóipari egységeket, éttermeket, borászatokat, cukrászdákat és egyéb gasztro-helyszíneket tüntettek fel, melyek elkötelezettek a folyamatos és magas minőségű vendéglátás iránt. Jelenleg bő 50 helyszín van a listán, de kínálat folyamatosan bővül. Nézzük!

ÉSZAKI PART (térkép 1.; térkép 2.)

DÉLI PART (térkép)

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18