Figyelem, londoni magyarok! Megszólalt a nagykövetség

Figyelem, londoni magyarok! Megszólalt a nagykövetség

MTI
2016. június 24. 18:32

A megszólalt magyar nagykövetség folyamatosan tájékoztatja majd a kint élő magyarokat a Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépéséből adódó helyzetről - mondta a nagykövet péntek délután az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf közlése szerint a kint élő magyaroknak most nincs teendőjük. Várhatóan bonyolult és évekig tartó folyamat kezdődik, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tárgyalási folyamat végén a magyarok "a legkedvezőbb pozícióban" legyenek - hangsúlyozta.

A péntek reggeli hivatalos adatok szerint megszerezte a brit EU-tagságról tartott népszavazás voksainak többségét a kilépést pártoló tábor. Az eredmények alapján a választók csaknem 52 százaléka szavazott a kilépésre és mintegy 48 százalék a bennmaradásra. Nagy-Britannia 1973-ban csatlakozott az Európai Unió elődszervezetéhez, az Európai Gazdasági Közösséghez (EGK).

"Történelmi időket élünk" - fogalmazott a londoni nagykövet, hozzátéve: az emberek döntöttek, és a magyar kormány ezt tiszteletben tartja.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, hogy egy "fontos elv érvényesült", miszerint hallgatni kell az emberekre. Minden ország, minden nemzet megérdemli és fenntarthatja magának a jogot, hogy saját sorsába beleszólhasson - fűzte hozzá.

Mint mondta, látszik, hogy a kampányban a bennmaradásra ösztönzők gazdasági érveivel szemben most a gazdasági népvándorlás ügye volt, ami inkább megszólította az embereket, s erre az Európai Unió nem tudott bizalmat keltő választ adni. Változásokra lesz szükség az unióban - jegyezte meg.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?