26 °C Budapest
Mostanában indulnál síelni? Ennyi hóra számíts

Mostanában indulnál síelni? Ennyi hóra számíts

2016. február 12. 18:32

Az elmúlt napokban sok hó esett a környező országokban, így a sípályák szinte mindegyike üzemel. Magyarországon 3 sítelep várja a sportolni vágyókat.

Három síterep van nyitva az országban. Az elmúlt napokban csak Eplényben hullott friss hó, így ott 50 centiméteres a hóvastagság a pályákon és 7-ből 2 felvonó üzemel. Sátoraljaújhelyen szintén 2 sílift működik. Mátraszentistván 7 pályája közül 5 alkalmas a síelésre. Ezek a hazai sítelepek 30-45 centiméter hóról adtak jelentést a sielok.hu-n.

A Magyarország délnyugati részére rengeteg csapadékot hozó front a szomszédos országokban is otthagyta a nyomát.

A szlovén-olasz határon található Bovec-Kanin síterep mindkét oldalán már 2 méter feletti a hóréteg vastagsága. Végre beindult a szlovén pályákon is az élet- mondta Wágner Zsolt síoktató.

Elmondása szerint 70 centiméteres friss hó esett Bohinj síterepein, a hétvégére pedig további 30 centiméteres havazást várnak. Ez március közepéig, a szezon végéig már egészen biztosan kitart.

Olaszország nagy részén havazott, több hegyen már elérték az 50 centiméter friss havat pénteken.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ausztriában a délről érkező hótömegek sok havat hoztak a karintiai és stájer sípályákra, körülbelül 50-60 cm friss hó hullott Nassfeld, Turracher Höhe vagy Dachstein West felsőbb részein. Gerlitzen pályái is teljesen felfrissültek a 30-40 cm friss hótól, így újra az összes lift és pálya üzemel.

A legtöbb síterepen Tiroltól Alsó-Ausztriáig, átlagban 15-25 cm friss havat mértek. Az összes pálya működik, tökéletesek a síelési körülmények - mondta Benke Zoltán síoktató az InfoRádiónak.

A héten nagy havazás érte el Szlovákiát is. Az alacsonyabban fekvő síterepeken 10-20 cm friss hó hullott, a magasabb régiókban pedig az 50 cm-t is elérte a hó mennyisége.

NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?