21 °C Budapest

Személyre szóló jegyekkel készülne a Sziget egy esetleges terrortámadásra

Pénzcentrum
2016. január 27. 11:03

Már javában árulják a 2016-os fesztiváljegyeket, bérelteket a szervezők. Mint ismert, 2010 óta készpénzmentes a magyar fesztiválok többsége, idén viszont olyan újdonságokat vezetnek be, amelyek jelentősen könnyebbé tehetik a fizetést, illetve megrövidíti a sorbanállást is. Néhány éven belül pedig akár névre szóló jegyeket is bevezethetnek.

Mennyire biztonságos a készpénzmentes fesztivál?

A fesztiválkártyára feltöltött pénznek annyira biztonságosnak kell lennie, mint a bankban tartott pénznek

- mondta Kóka János, a Festipay Zrt. igazgatósági tagja.

A rendszer még akkor is működőképes, ha a szerverek leállnak, ilyenkor ugyanis "offline" módban működik tovább.

A jövőben bevezetjük a mobilos fizetés lehetőségét, ez lesz a 2016-os év újítása fizetési szempontból a magyar fesztiválokon

- tette hozzá Kóka János.

A másik jelentős újítás, hogy a jegyrendszer is beépül a szolgáltatásokba, így idén már nem kell a nyomtatással bíbelődni, ugyan azokon a rendszereken keresztül kaphatjuk meg a karszalagunkat, mint amivel fizetünk. A jegyeket a jövőben "megszemélyesíthetik" vagyis névre szóló jegyeket adhatnak el, ami lehetővé teszi, hogy a karszalagba építik a fizetési megoldásokat is. Ezzel a biztonság is növekedhet.

Gerendai Károly a Pénzcentrum kérdésére a párizsi terrorcselekményeket emelítette; szerinte az ehhez hasonló esetek egy ilyen rendszerrel megelőzhetők lehetnek. Mint mondta, ez a rendszer még nem biztos, hogy idén elérhető lesz, de hosszú távon bevezethetik a személyre szólü jegyeket.

Egy automata rendszer is bevezetésre kerül, amivel már a feltöltőpontok nélkül is feltölthetjük a fesztiválkártyánkat. Ezek leginkább az ATM-ekre fognak hasonlítani, amelyeken keresztül készpénzt lehet feltölteni a kártyánkra. Emellett persze továbbra is üzemel a 2015 nyarán bevezetett mobil applikáción keresztüli feltöltési lehetőség, ami annyival bővül, hogy a bankkártyánkat is felvihetjük a rendszerbe és az alkalmazáson keresztül tölthetjük fel a fesztiválkártya egyenlegünket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Csak fesztiválokon használhatjuk a rendszert?

A fizetési megoldások hamarosan megjelenhetnek más rendezvényeken is, ilyen például a sportrendezvények, vagy iskolák. Ennek előnye lehet, hogy a szülők pontosan meghatározhatják, hogy a gyerek mennyit költsön adott dolgokra, elkülönülhet a büfében elköltött pénz a sportszakkörre fordított összegektől. Ez egy zárt rendszer, így nem lehet konkurenciája a nagy kártyatársaságoknak, de a készpénzmentes megoldások elterjedésében segíthet.

Amikor 2010-ben világelsőként bevezettük a készpénzmentes fesztivált, akkor azonnal pozitív visszajelzéseket kaptunk - mondta Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.

A Sziget és a Cardnet együttműködése 2014 óta tart, a készpénzmentes fesztiválok már igen elterjedtek Magyarországon, ráadásul ebben előrébb járunk, mint sok nyugat-európai vagy amerikai fesztivál. Most új, közös céget alapítanak, amely Festipay néven jön majd létre, a tulajdonosok kétharmad-egyharmad arányban a Cardnet, illetve a Sziget.

A cég egyébként távolra is terjeszkedik, hamarosan ugyanis külföldi fesztiválokon is találkozhatunk a Festipay fizetési megoldásaival. Tavaly már Európa több országában is jelen voltak, hamarosan pedig további fesztiválok pénzügyi lebonyolítását nyerheti el a cég.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm