Franciaországba, Párizsba utazol? Itt a konzuli tájékoztatás

Franciaországba, Párizsba utazol? Itt a konzuli tájékoztatás

2015. november 14. 12:27

Figyelmeztetést adott ki a Konzuli Szolgálat: azt javasolják a magyar turistáknak, ha lehet, inkább halasszák el mostanra tervezett utazásukat.

Tekintettel a 2015. november 13-ról 14-re virradó éjjel Párizsban bekövetkezett terrorista merényletekre felhívjuk a Franciaországba, Párizsba utazók figyelmét, hogy az ország egész területére rendkívüli állapotot vezettek be és visszaállították a szigorú határellenőrzést, de a határokat nem zárták le

- olvasható a Konzuli Szolgálat friss tájékoztatójában.

Mint írják, Párizsban a közösségi helyek egyelőre nem nyithatnak ki, minden közösségi felvonulást betiltottak. Párizs lakosságát felhívták, hogy maradjanak otthon, ha lehet, ne hagyják el lakásukat, a városban pedig a lehető legnagyobb elővigyázatossággal közlekedjenek.

A Konzuli Szolgálat azt javasoja a magyaroknak, aki teheti, halassza párizsi utazását későbbi időpontra; azok pedig, akik mégis az utazás mellett döntenek, regisztrálják magukat a Konzuli Szolgálat oldalán az "Online adatlap konzuli védelemre" elektronikus nyomtatvány kitöltésével.

A párizsi Nagykövetség ügyeleti telefonszáma:
+33-(0)6-83-25-43-62

A párizsi eseményeket élőben követheted a Portfolion s az Indexen is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25