Hamarosan nagyobb biztonságban lesznek, akik így utaznak

Hamarosan nagyobb biztonságban lesznek, akik így utaznak

2015. október 30. 19:00

Rövidesen ugyanazok a fogyasztóvédelmi szabályok lesznek érvényesek az interneten foglalt szervezett utazásokra, mint az utazási irodában lefoglaltakra - derül ki a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tájékoztatójából.

A repülőjáratot, szállodafoglalást vagy autóbérlést is tartalmazó, interneten foglalt szervezett utazásokra ugyanazok a fogyasztóvédelmi szabályok fognak vonatkozni, mint az utazási irodában foglaltakra.

A turizmus piacának megváltozása és az egyre gyakoribbá váló internetes foglalások miatt sürgősen modernizálni kellett a még a kilencvenes évekből származó irányelvet

- mondta a témáért felelős német EP képviselő, Birgit Collin-Langen.

Az Európai Parlament döntése alapján az utazók ezentúl több esetben lemondhatják az utat, és részletesebb tájékoztatást fognak arról kapni, hogy milyen jogaik vannak, és hogy problémák esetén ki viseli az anyagi felelősséget. Az utazásszervezőknek továbbá kötelező előre tájékoztatni az utast a tervezett indulási és érkezési időpontról és az esetlegesen felmerülő további költségek jellegéről is. A tagállamoknak két és fél évük van, hogy bevezessék az új szabályozást.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?