-1 °C Budapest

Ilyen lesz a 3-as metró a felújítás után

2015. július 13. 09:32

Nincs akadálya annak, hogy a BKV egy hét múlva megköthesse a szerződést a 3-as metró szerelvényeinek teljes felújítására - tudta meg a Magyar Nemzet.

Az orosz nyertesnek a lepusztult kocsikat két és fél éven belül kell átalakítania modern járművekké. 2016 végétől egy év alatt Budapest a 3-as metró vonalán 222 kívül-belül megújult, "dizájnos" kocsi, összesen 37, egyenként hat kocsiból álló szerelvény állhat majd forgalomba.

A lap szerint a 30-40 éves szerelvények kívül-belül legalább olyan komfortosak lesznek majd, mint az újak. Ma menet közben a zaj miatt beszélgetni nemigen lehet, a nyitott ablakokon besüvítő széltől sokaknak fájdul meg a füle.

Csökkennek a felújítással az utastéri zajok, a szellőzésről áramkimaradás esetén is működőképes, halk ventilátorok gondoskodnak. Az akadálymentesítéssel együtt több és kényelmesebb ülőhelyet alakítanak ki, kiépítik az utastájékoztatót, és az utastéri kamerarendszert.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm