6 °C Budapest

Már nagyon készülnek a Balatonnál: mutatjuk, mi jön

2015. május 15. 15:09

Az idei nyáron harmadszor indul útjának a MOL Nagyon Balaton programsorozat, amely 2013 óta a Balaton Régió kulturális -, gasztronómiai- és sporteseményeit, fesztiváljait gyűjti csokorba.

Idén összesen 25 esemény várja azokat a hazai és külföldi turistákat akik, a nyári hónapokban a Balatoni Régiót választják úticélként. Míg tavaly közel 450 000-en vettek részt a programokon, addig idén már 600 000 vendéget várnak a szervezők - tudta meg a Pénzcentrum a Nagyon Balaton pénteki sajtótájékoztatóján.

Ezek az események várnak ránk idén a Balatonnál:

  • Ultrabalaton (május 29-31.)
    Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyen a táv "csupán" egy kör, de az a Balaton körül. A közel 220 km-es versenyt lehet teljesíteni futva, egyéniben, váltóban illetve bringatúra résztvevőként.

  • Bringázd körbe a Balatont (június 16 - augusztus 30.)
    Június közepétől a nyár végéig 20 bringaponton várnak a Balatonnál. A bringások itt szerszámokhoz és frissítőhöz is juthatnak. Amennyiben pedig be is "csekkolunk" ezeken a pontokon és regisztrálunk, akkor akár balatoni hosszú hétvégét is nyerhetünk.

  • Balaton Method nyári turné
    A Balaton Method zenés film bemutatása különleges balatoni helyszíneken, például Balaton Sound-on és a Strand Nagyon Zene Fesztiválon.

  • Kultkikötő (június 26 - augusztus 29.)
    Balatonföldvár mellett idén két új település három helyszínén nyitja meg kapuit  a Kultkikötő: Balatonbogláron és Balatonfenyvesen.

  • Kompkoncertek, Szántód-Tihanyi rév (június 27, szeptember 19.)
    A Nagyon Balaton zenei sorozatát szimbolikusan egy-egy kompkoncert nyitja és zárja.

  • Incognito, Muzsikás, Siófok (Július 25, augusztus 19.)
    A siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon lesz a fellépés, amely hagyományos helyszíne a Nagyon Balaton koncertjeinek.

  • Csárdáskiránynő 100. évforduló, Siófok (július 17.)
    Az Operettszínház sikerdarabjai közül Kálmán Imre legismertebb és legtöbbet játszott operettje jelenik meg a színpadon, a csárdáskirálynő, mely idén ünnepeli 100. évfordulóját.

  • KeszthelyFest (július 2-4.)
    Keszthely városi fesztiválja a Festetics Kastély - főtér - Balaton-part tengelyen, ahol koncertekkel, utcaszínházakkal és népi játékokkal várnak minket.

  • Mastercard Balaton Sound (július 8-12.)
    Mára igazi nemzetközi fesztivállá nőtte ki magát az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Mastercard Balaton Sound. A rendezvényen idén már egy exkluzív kialakítású yachttal is találkozhatunk majd.

  • Kálibuli (június 27.)
    Egy egész napos gasztro- és kulturális fesztiválon vehetünk részt a Káli medencében.

  • VinCE Balaton, Balatonfüred (július 2-5.)
    A balatonfüredi Tagore sétányon, az ország talán legszebb vízpartján több mint 60 kiállító kínálja portékáját a pezsgőktől a kézműves sörökön át az ínyenc halételekig.

    NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

    Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • ARTplacc kortárs művészeti és design fesztivál, Tihany (július 22-26.)
    Kiállítások és mozi, zenekarok, design, DJ-k és fotóbloggerek, étel, ital, kortárs tánc, színház, irodalom és függőágyak várnak minket a tihanyi révnél.

  • Művészetek Völgye, Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörögd (július 24 - augusztus 2.)
    Az idén 25 éves Művészetek Völgye, Magyarország egyik legnagyobb összművészeti fesztiválja idén több ezer programmal és fellépővel ünnepel.

  • Paloznaki Jazz Piknik, Paloznak (augusztus 7-8.)
    A Homola Pincészet által szervezett fesztivál a tavalyi nyár meglepetése volt: két nap alatt közel ötezren látogattak el a festői kis faluba.

  • B.my.lake, Zamárdi (augusztus 19-22.)
    Az idén Zamárdiba költözött fesztivál harmadszor kerül megrendezésre, amit csak az "elektronikus zene Mekkájaként" emlegetnek.

  • Srtand Nagyon zene fesztivál, Zamárdi (augusztus 19-22.)
    Tavaly 72 ezren vettek részt sikeres fesztiválon, ami a Balaton Régiók egyik legnagyobb vonzerejű turisztikai eseménye.

  • Yacht Balaton
    Egy új típusú vitorlás találkozó, ahol a kihajózás, a balatoni naplemente és a szórakozás kéz a kézben jár.

  • Füredi borhetek, Balatonfüred (augusztus 11-30.)
    Balatonfüred 1932 óta megrendezett hagyományos borfesztiválja.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm