16 °C Budapest
Nem kell többet fizetnünk idén a Balatoni strandbelépőért

Nem kell többet fizetnünk idén a Balatoni strandbelépőért

MTI
2015. május 6. 12:03

Nem lesznek drágábbak a belépők a Balatonnál. A strandok többsége már látogatható, van ahol már a büfé is nyitva van.

Az előző évi rendkívül csapadékos nyárhoz képest idén jobb szezonra számítanak a Balatonnál. Az idei nyárra elvégzett munkák részeként esetenként partfalat emeltek, homokos plázst alakítottak ki, sétányt-, új vizesblokkot-, és kerékpártárolót építettek. Több helyen lesz a mozgássérültek vízbe jutását segítő szerkezet, és akad ahol vízilabda pályát, vagy vízi kalandparkokat alakítanak ki.

A korábban ingyenes strandok az idén is azok maradnak. A fizetős strandoknál pedig az üzemeltetési költségek emelkedése ellenére az árak nem lesznek magasabbak. Legkorábban Siófokon és Balatonalmádiban nyitják meg a pénztárakat a hivatalos strandszezon indulásakor, május 15-én. A legkésőbb fizetőssé váló strandokon pedig csak az iskolai szünet kezdetétől kérnek majd belépőt. A strandok többsége jelenleg is látogatható, használható, sok helyen már a büfé is nyitva van.

A napi felnőttjegy továbbra is a siófoki nagystrandon lesz a legdrágább, a főszezonban 1000 forint, ami egyébként hat éve változatlan. Keszthelyen az elmúlt években már megtették, és idén újabb 10 százalékkal csökkentették az árat, így 800 forintba fog kerülni a belépés a Városi strandra. A füredi Esterházy strandon a tavalyi árakkal indul a szezon, ami a főszezonban 980 forint volt. Más strandokon esetenként előfordulnak kisebb emelések, de jellemzően 450-750 forint között maradnak a felnőtt napi belépődíjak. A gyerekek, diákok, nyugdíjasok általában ennek 50-60 százalékát fizetik. Egyre több helyen vezetnek ne családi jegyet, és jellemző az is, hogy meghosszabbították a pénztár nyitva tartási idejét, de az utolsó órákban csökkentett áron lehet majd strandolni.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?