29 °C Budapest
A szuperolcsó repjegy titka: erről hallgatnak a légitársaságok

A szuperolcsó repjegy titka: erről hallgatnak a légitársaságok

2015. április 2. 14:09

A múlt héten történt légikatasztrófa sokakban felvetheti a kérdést: még mindig biztonságos repülőre ülni? A számok azt mutatják, jelenleg is a repülés számít az egyik legbiztonságosabb utazási formának. Aki a szörnyű baleset ellenére is a repülést választja az utazáshoz, most azt is megtudhatja, melyik napon érdemes megvásárolni a repülőjegyet.

Múlt héten kedden a francia Alpokban zuhant le a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó gépe. A francia ügyészség közlése szerint a másodpilóta vezethette a hegynek a gépet. A rendelkezésre álló információk szerint a fiatalember depressziója a tragédia előtti időszakban újult ki, és öngyilkossági hajlammal is küzdött. A légikatasztrófát senki nem élte túl, összesen 150 ember vesztette életét.

Legutóbbi sajtóértesülések szerint a becsapódás helyszínén találtak egy hiteles videófelvételt, amely lezuhanás előtti percekben készült (a felvétel létezését hivatlosan egyelőre nem erősítették meg). A felvételen állítólag háromszor hallani fémes ütések zaját, amely alátámasztja azt a megállapítást, hogy a kizárt kapitány próbált visszajutni a pilótafülkébe (ezt egyébként a fekete doboz felvételei is megerősítik). Illetve a felvételen azt is hallani, hogy az emberek több nyelven is Istenhez fohászkodnak, ami arra utal, hogy az utasok tudták, milyen helyzetbe kerültek.

Még mindig biztonságos a repülés

A közelmúltban elszaporodó repülőgép-szerencsétlenségek ellenére, még mindig az egyik legbiztonságosabb utazási forma a repülés - derül ki a statisztikákból. Bár 2014-ben az előző évekhez képest többen, összesen 757-en veszették életüket repülőgép balesetben, még így is jóval kevesebben, mint közúti balesetben - ott az elhunytak száma évente több mint egymillió fő.

Halálesetek száma a repülőgép balesetekben, 1947 óta. Forrás: Aviation Safety Network - Az adatok nem tartalmazzák a válallati és katonai repüléseket, illetve csak a 14 vagy annál több utassal replülő baleseteket foglalja magában.

Mikor vegyünk repülőjegyet?

A számok tehát azt mutatják, jelenleg is a repülés számít az egyik legbiztonságosabb utazási formának. Ha pedig ügyesen választunk, sok esetben még a legolcsóbbnak is. Amennyiben úgy döntünk, mi is repülőgéppel szeretnénk utazni, érdemes lehet figyelembe vennünk a világ vezető utazási vállalatának felmérését.  Az Expedia a belföldi és a nemzetközi repülőjegy árakat elemezte, és megállapították:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Keddenként foglalhatunk legolcsóbban repülőjegyet.

Továbbá azt is ajánlja a portál, hogy kerüljük a foglalást a pénteki, szombati és hétfői napokon, mert akkor lehetnek a jegyek a legdrágábbak. Ezzel a trükkel a repülőjegyünk árának kicsit több mint 5 százalékát spórolhatjuk meg.

Az elemzésekből az is kiderült, hogy a vizsgált járatok esetében a legoptimálisabb időpont a jegyvásárlásra a repülés előtt 57 nappal van. A hosszabb utazások alkalmával azonban 171 nappal előre érdemes megvásárolni jegyünket. A rövidebb utazások esetén az utazási portál azt javasolja, hogy csütörtöki napon induljunk és a visszautat pedig hétfőre tervezzük, ez jóval olcsóbb mintha a péntek-szombat variációt választanánk.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?