Még több helyen lesz BuBi

2015. március 19. 13:02

Hamarosan több kerületben bővülhet a fővárosi kerékpárhálózat, a BuBi elérése: több kerékpár és dokkolóállomás lesz a fővárosban - mondta Varga Viktória megbízott MOL Bubi üzemeltetési vezető. Hozzátette: a rendszerben használt kerékpárokra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint más biciklikre.

"1487 dokkolóállásunk található meg a 75 állomáson és jelenleg 1098 kerékpár áll rendelkezésre az ügyfeleknek" - mondta az InfoRádiónak Varga Viktória megbízott MOL Bubi üzemeltetési vezető.

A kihasználtsággal kapcsolatban elmondta: a nyári időben egy kerékpárt legalább naponta ötször mozgatnak meg. Most a téli időszakban csökkentett kerékpárlétszám volt a karbantartások miatt, és 440 kerékpár volt kint átlagosan az állomásokon, de így is napi kettő bérlés jutott minden kerékpárra.

Mint mondta, szeretnék, ha még a nyár előtt a kerékpárbérlési arány magasabb lenne. Arról is beszélt, hogy a jelenleginél némileg nagyobb sugarú körben lesz elérhető a Bubi a fővárosban, illetve tehermentesítenék azokat az állomásokat, amelyek túlterhelődnek.

Például a Boráros téren és a környékén még terjeszkednének, 616 dokkolóhellyel bővítik a rendszert. Terjeszkednének az I. kerületben is, a Márvány utca, Alagút utca környékén, a IX. kerületben 5 állomásos bővítést tervezik például a MüPa környékén, a II. kerületben, továbbá a XI. és XII. kerületben is lesznek újabb állomások. "A tervezett ütem az május vége egyelőre" - fogalmazott Varga Viktória.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Arról is beszélt, hogy a Bubi kerékpárokra ugyanazok az előírások vonatkoznak, mint más kerékpárokra. A prizmáknak és csengőnek rajta kell lenni, elöl és hátul is folyamatos világítást kell biztosítani a kerékpárokon. A kerékpárok tehát megfelelnek a magyar szabályoknak, hogy közúton részt vehessenek a közlekedésben. "A karbantartó csapatunk folyamatosan dolgozik is azon, hogy ez így is maradjon a jövőben."

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem