Még több helyen lesz BuBi

2015. március 19. 13:02

Hamarosan több kerületben bővülhet a fővárosi kerékpárhálózat, a BuBi elérése: több kerékpár és dokkolóállomás lesz a fővárosban - mondta Varga Viktória megbízott MOL Bubi üzemeltetési vezető. Hozzátette: a rendszerben használt kerékpárokra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint más biciklikre.

"1487 dokkolóállásunk található meg a 75 állomáson és jelenleg 1098 kerékpár áll rendelkezésre az ügyfeleknek" - mondta az InfoRádiónak Varga Viktória megbízott MOL Bubi üzemeltetési vezető.

A kihasználtsággal kapcsolatban elmondta: a nyári időben egy kerékpárt legalább naponta ötször mozgatnak meg. Most a téli időszakban csökkentett kerékpárlétszám volt a karbantartások miatt, és 440 kerékpár volt kint átlagosan az állomásokon, de így is napi kettő bérlés jutott minden kerékpárra.

Mint mondta, szeretnék, ha még a nyár előtt a kerékpárbérlési arány magasabb lenne. Arról is beszélt, hogy a jelenleginél némileg nagyobb sugarú körben lesz elérhető a Bubi a fővárosban, illetve tehermentesítenék azokat az állomásokat, amelyek túlterhelődnek.

Például a Boráros téren és a környékén még terjeszkednének, 616 dokkolóhellyel bővítik a rendszert. Terjeszkednének az I. kerületben is, a Márvány utca, Alagút utca környékén, a IX. kerületben 5 állomásos bővítést tervezik például a MüPa környékén, a II. kerületben, továbbá a XI. és XII. kerületben is lesznek újabb állomások. "A tervezett ütem az május vége egyelőre" - fogalmazott Varga Viktória.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Arról is beszélt, hogy a Bubi kerékpárokra ugyanazok az előírások vonatkoznak, mint más kerékpárokra. A prizmáknak és csengőnek rajta kell lenni, elöl és hátul is folyamatos világítást kell biztosítani a kerékpárokon. A kerékpárok tehát megfelelnek a magyar szabályoknak, hogy közúton részt vehessenek a közlekedésben. "A karbantartó csapatunk folyamatosan dolgozik is azon, hogy ez így is maradjon a jövőben."

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem