3 °C Budapest

Sorra zárnak be az idegenforgalmi képviseletek

Pénzcentrum
2015. január 5. 10:32

Több ország is megszüntette magyarországi idegenforgalmi képviseleteit az elmúlt időszakban.

Két ünnep között váratlanul és indoklás nélkül bejelentették, hogy január 1-jétől bezár Budapesten a Lengyel Idegenforgalmi Képviselet.

A megszokott e-mail cím, a www.lengyelorszag.travel weboldal és a képviselet Facebook oldala egyelőre továbbra is elérhető - írja a nol.hu a turizmus.com oldal nyomán.

Nem ez az első váratlan változás a Magyarországon működő idegenforgalmi hivatalok körében. A sort 2010 nyár elején a budapesti Román Turisztikai Képviselet kezdte, melyet szintén indoklás nélkül, gazdasági okokra hivatkozva zártak be.

Ezt 2011 márciusában a brit VisitBriatin, majd a Cseh Turisztikai Hivatal követte, 2012 végén pedig az olasz képviselet is bezárt, és a bécsi központhoz került a magyar piac. 2013-ban a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal bezárása lepte meg a szakmát, igaz, a képviselet a követségen belül tovább működik. A Francia Idegenforgalmi Hivatal is átalakult, átmenetileg a francia képviselet magyarországi működése is szünetel, a bécsi központ felel a magyar piacért.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Pozitív változás is történt, ilyen volt Tunézia intenzív hazai megjelenése tavaly. A turisztikai képviselet 2011-es bezárása után 2013-ban újranyitott,

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?