14 °C Budapest
Tényleg elindulhat a forgalomfigyelő rendszer

Tényleg elindulhat a forgalomfigyelő rendszer

MTI
2014. szeptember 18. 09:00

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) abban bízik, hogy még ebben a hónapban lezárul a Futár-projekt műszaki átadás-átvételének jogi folyamata - írja a Népszabadság.

A BKK a lappal azt közölte, hogy a rendszer több mint 99 százaléka már működik, beleértve az utcai kijelzőket, az aluljárók monitorait, a felszíni járművek nyomkövető rendszerét, a fedélzeti számítógépet, a központi informatikai műholdas nyomkövető és diszpécseri, valamint a rádiórendszert. A webes utazástervezőt a múlt héten bocsátották nyilvános próbaüzemre, a mobilapplikációkat egyelőre tesztelik, a jelenlegi tervek szerint 2-3 hét múlva adják át.

A műholdas járműkövetésen alapuló új forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer (Futár) informatikai kiépítésére 2010-ben szerződött a BKK a fővállalkozó Synergon Integrator Kft.-vel. A Futár kiépítése 6,7 milliárd forintba kerül, amiből 4 milliárdot az Európai Unió biztosít. A projekt keretében 1536 buszra, 612 villamosra és 145 trolibuszra szereltek fel fedélzeti egységet, 263 köztéri kijelzőt helyeztek ki és új forgalomirányító központot alakítottak ki.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06