25 °C Budapest
Máris hamisítják az új pesti bérleteket?

Máris hamisítják az új pesti bérleteket?

Pénzcentrum
2014. szeptember 11. 16:02

Még az ellenőrök is elbizonytalanodhatnak abban, hogy eredeti-e a pénztárban vásárolt BKK-bérlet. Az új bérleteknek a hamisítás problémáját kellett volna megoldaniuk, a szelvényeket azonban most sem nehezebb hamisítani. Az utcán már gyűjtik is a lejárt bérleteket.

A nyáron éppen a hamisítások visszaszorításával indokolták az új bérletek bevezetését, az ellenőrök reakcióiból viszont úgy tűnik, hogy a bérletekkel való csalás továbbra is valós kockázat. A BKK tájékoztatása szerint egyébként még nem indult rendőrségi eljárás az új típusú bérlet esetleges hamisítása miatt - írja a vs.hu.

Egy, a lapnak nyilatkozó, biztonsági papírokkal foglalkozó szakember szerint a bérletek egyáltalán nem megfelelően védettek a hamisítás ellen.

Ha az embernek van nyomtatója, akkor talán 300 forintba se kerül az egész

- magyarázta.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint manapság a hőpapír a legelterjedtebb nyomtatási mód, melyet az automatákban használnak azok kedvező üzemeltetési feltételei és nagyon gyors működése okán. Más papíralapú technológia nem felelne meg a biztonsági kritériumoknak. A cég azt is hozzátette, hogy a korábbi bérleteket jóval könnyebb volt hamisítani, ezért változtattak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Azt azonban jó tudni, hogy a bérlet magánokirat, így a hamisítása vagy hamis bérlet felhasználása börtönnel is sújtható.

A vs.hu szerint a Nyugati pályaudvarnál és a Blaha Lujza térnél is többen kéregetik már az új bérleteket és bizonylatokat. Volt, akit egy hajléktalan állított meg a használt bérleteiért, azt állítva, a fia tapétát akar belőle csinálni. Sokaknak pénzt is ajánlottak nekik a használt szelvényekért.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?