17 °C Budapest

Címke: magánokirat hamisítás (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. október 10. 11:01

Folytatódik a fészekrakó-mutyi: újabbb tárgyalás vár a csalókra

Hamarosan a Miskolci Törvényszék előtt folytatódhat másodfokon az első miskolci "fészekrakó" ügy tárgyalása, miután két vádlott kivételével valamennyi terhelt fellebbezett a nyáron rájuk kiszabott elsőfokú ítélet ellen.

MTI | 2013. szeptember 18. 11:06

Sosem gondolnád, hol követik el a legtöbb bűncselekményt

Kis mértékben nőtt a bűncselekmények száma 2012-ben: a regisztrált közvádas bűncselekmények abszolút száma 4,6 százalékkal emelkedett 2011-hez képest, ugyanakkor az emberölések és a súlyos testi sértések száma csökkent - derül ki a Legfőbb Ügyészség és a Belügyminisztérium által publikált adatsorból.

Pénzcentrum | 2013. június 19. 12:02

Ez ám a pofátlan csalás! Lecsapott az adóhatóság

Pofátlanul sok pénzt, 2,65 milliárd forintot próbált meg lenyúlni a magyar államkasszából egy magyar szegedi társaság összejátszva egy nagykőrösi céggel, illetve egy Szlovákiában bejegyzett, nem működő vállalkozás nyírségi képviselőjével összejátszva. A szerződés szerint a szegedi cég a magyarországi lakosság éves fogyasztását meghaladó cukrot importált volna egy szlovák ottani társaságtól, amely valójában nem is működött.

MTI | 2013. január 21. 16:03

Mindent tagadott a pilótajáték-szervező Tribuszerné

Tagadta bűnösségét Tribuszer Zoltánné, az 1990-es évek hírhedtté vált pilótajáték-szervezője hétfőn a Komlói Járásbíróságon, az ellene újabb csalások miatt indult büntetőperben.

MTI | 2013. január 21. 12:06

160 százalékos kamatot ígért a hírhedt Tribuszerné

Újabb pere kezdődik ma Tribuszer Zoltánnénak: az 1990-es években hírhedtté vált országos pilótajáték szervezőjének csalás vádja miatt kell megjelennie a Komlói Járásbíróságon.

MTI | 2013. január 3. 10:32

Százmilliós számlagyárat kapcsoltak le

Egy törvénytelen kávékereskedést és egy számlagyárat számolt fel az adóhatóság. A pénzügyőrök összesen 820 millió forint értékben foglaltak le készpénzt, ingatlanokat és járműveket, 23 gyanúsított került előzetes letartóztatásba - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Pénzcentrum | 2012. november 7. 15:36

Elkaptak egy jegyüzért a Nyugatinál

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat magánokirat-hamisítás vétség megalapozott gyanúja miatt T. Roland 18 éves budapesti lakos ellen. A Pénzcentrum.hu korábbi és az [Origo] héten megjelent cikke után került sor az intézkedésre, melyekben már részletesen olvashattatok a hamisításról.

Pénzcentrum | 2012. október 15. 17:02

Letöltendőt kértek az RTL Klub botránycelebjére: 12 évet is ülhet

A Pénzcentrum.hu már többször beszámolt Gáspár Győző és felesége adótartozásáról. A Blikk beszámolója szerint hatalmas fordulat történt az ügyben. A bírósági tárgyaláson letöltendő börtönbüntetést kért a párra. Az adócsalás büntetési tétele 2-12 év lehet.

Pénzcentrum | 2012. október 3. 11:32

Csak óvatosan! Már ezt is hamisítják!

Úgy tűnik, új eszközzel próbálkoznak a hamisítók Magyarországon: ismét hamis Erzsébet-utalványokat találtak a rendőrök. Az utalvány hamisítása összefügghet azzal, hogy egyre több van forgalomban, és nő az elfogadóhelyek száma is. Mutatjuk, mire érdemes figyelni, hogy lehet kiszűrni a másolatokat.

Pénzcentrum | 2012. május 21. 11:14

Az év telefonos lehúzása: százmilliót buktak a magyar áldozatok

Százmillió forintos kárt okozott az a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi, aki vezetékes telefonokra olyan elektromos szerkezetet szerelt, amelyek aztán rövid idő alatt horribilis összegű számlákat generáltak - tájékoztat a BRFK.