Veszélyben az egykori Moszkva tér felújítása

Pénzcentrum
2014. június 20. 18:08

Közérdek miatt a kivitelezői szerződés engedélyezését kéri a BKK a Közbeszerzési Döntőbizottságtól a Széll Kálmán tér felújítása ügyében. A tender eredményét ugyanis megtámadta a vesztes résztvevő. Az elhúzódó eljárás miatt elveszhet az uniós támogatás, de túlkopott sínek sem bírják már a forgalmat.

  • A Széll Kálmán téri vágányhálózat több helyen úgy el van kopva, hogy ha a felújítás kezdete eltolódik, akkor lehet, hogy le kell állítani a villamosforgalmat
  • A Gomba Presszó üres épülete életveszélyesen düledezik
  • A tér melletti százéves víz- és szennyvízcsövek felújításának eltolódása súlyos üzemzavarveszélyt okoz

Ezeket az érveket hozza fel a BKK a KDB-nek írt levelében (amire a cég honlapján lelt az Index), amik a közérdeket és a felújítás elkezdését jelentő szerződéskötést indokolják.

Nincs ugyan a levélben, de súlyos veszteség az is, hogy elveszhet a budai fonódó villamos Széll Kálmán téri ágának 9,6 milliárd forint uniós támogatása, ha a beruházás kicsúszik a 2015 év végi határidőből.

A kivitelezésre kiírt tendert májusban nyerte meg a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.-WIS Holding Zrt. konzorcium 5,3 milliárd forintért a Swietelsky-Strabag konzorcium előtt, akik 6,5 milliárdért vállalták volna a munkát. Versenyben volt egy darabig a Hídépítő Zrt. is, ám a cég ajánlatát a BKK megfelelő referenciák hiányára hivatkozva érvénytelennek nyilvánította.

A Hídépítő ezután a KDB-hez fordult, sőt felszólította a BKK-t arra, hogy a győztes céget zárja ki és bírálja újra az ajánlatokat. A KDB vizsgálata azonban úgy elhúzódhat, hogy végül az egész projekt veszélybe került, és már nem is lesz mit megnyerni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fonódó villamoshálózat célja, hogy átszállásmentes kapcsolatok jöjjenek létre Észak-, Közép- és Dél-Buda között. A projektben a 17-es villamos egyesül három budai járattal. Óbudáról átszállásmentes kapcsolat létesül a Batthyány tér, a Széll Kálmán tér, a BAH-csomópont, a Móricz Zsigmond körtér, Albertfalva, valamint Kelenföld felé.

 

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 3. 16:06