Mégis lesz a Malévnak utódja?

Pénzcentrum
2014. június 20. 08:34

A kormány nyitott a tárgyalásokra minden komoly érdeklődővel, tőkeerős szakmai és külső befektetővel egy új nemzeti légitársaság megalapításáról, amelyben kisebbségi tulajdonosként akár az állam is részt vállalhatna - közölte a Napi Gazdasággal a fejlesztési tárca.

A lap pénteki számában felidézte: a Malév 66 éves működés után 2012. február 3-án reggel állt le, azt követően, hogy az unió - meghallgatva a Wizz Air és a Travel Service beadványát - a versenyt torzítónak tartotta az állam támogatását és a szubvenció visszafizetésére kötelezte a légitársaságot.

Az Európai Bizottság 2012 elején hozott döntése szerint egy új nemzeti légitársaság létrehozásában az állami vagyon szerepe nem lehet meghatározó, és az állam vállalkozói szerepvállalása kizárólag üzleti alapon történhet. Így a lehetőségek elég korlátozottak, egy új vállalat megalapítása kizárólag állami forrásokból nem finanszírozható - jegyezte meg a minisztérium a lap szerint.

Magyarország számos határozott előnyt jelentő adottságot, piaci tényezőt, meglévő értéket és lehetőséget tud felmutatni az érdeklődő befektetőknek, a fejlesztési tárca szerint ilyen például Budapest földrajzi elhelyezkedése, illetve a szabad kapacitásokkal rendelkező Liszt Ferenc Repülőtér, a piaci résként jelenleg is lefedetlen átszálló forgalom.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20