13 °C Budapest

Végleg megszűnhet a sorban állás a BKK jegypénztárainál

Pénzcentrum
2014. június 12. 09:03

A következő év elejére összesen háromszáz új jegyautomatát helyez üzembe a BKK, amivel az árusító helyeket váltják ki. A társaság más területen adna munkát a pénztárakban dolgozó több mint 200 kollégának - írja a Napi Gazdaság.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) háromszáz új jegy-és bérletkiadó automatájának telepítése folyamatosan zajlik, legkésőbb a következő év elejére helyezik üzembe az utolsót. Bár az új automaták telepítésével, majd az elektronikus jegyrendszer kiépítésével jelentősen átalakul a BKK jegy-és bérletértékesítési technikája, ez nem jelenti, hogy az emberi munka teljes mértékben nélkülözhetővé válik.

Jelenleg 74 pénztári ablakban 226-an dolgoznak. A Napi Gazdaság kérdésére, hogy a rendszer kiépülése után tervezik-e a pénztárak bezárását, nem kaptak egyértelmű választ. Ahogy a jövőben megépülő elektronikus beléptetőkapuk sem váltják ki teljes egészében a jegyellenőrök munkáját, a jegypénztárakban dolgozóékra is szükség lesz a továbbiakban, például az új ügyfélközpontokban.

Az automatákkal kapcsolatosan a BKK tapasztalatai pozitívak, bár még mindig többen választják a sorban állást. A társaság várakozásai szerint az ügyfelek fokozatosan térnek majd át pénztárakról az új berendezésekre. A jövőben − legalábbis a BKK reményei szerint − tehát végleg megszűnhet a pénztárak előtti sorban állás: a jegy- és bérletkiadó automaták, illetve az ügyfélcentrumok igénybevétele mellett az elektronikus jegyrendszer kiépítésével az utazási kártyákat és az azokhoz tartozó utazási számlát az interneten vagy a telefonos ügyfélszolgálat segítségével is fel lehet majd tölteni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?