14 °C Budapest

Figyelem! Hamarosan pénzt emelhetnek le a számládról

Pénzcentrum
2014. április 1. 11:11

Fontos határidő közeleg: alig két hónapja maradt a SZÉP kártya tulajdonosoknak, hogy lemerítsék 2012-es feltöltésű egyenlegüket. Aki ezt nem teszi meg, annak eltűnik a számlájáról a két éve felhalmozott összeg. A 2012-es feltöltésekből egyébként majdnem 4 milliárd forint maradt a pihenőkártyákon.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adatai szerint jelenleg 29 milliárd forint elkölthető pénz van a SZÉP kártyákon, és az idei feltöltések még csak ezután kezdenek felfutni. Ebből 3,9 milliárd forintnyi az a 2012-ben feltöltött egyenleg, amit ez év május 31-iglehet lemeríteni, utána már nem fogunk hozzáférni a felhalmozott pénzhez. Összesen tehát majdnem 4 milliárd forint veszne el, ha senki nem kezdene sürgősen, például szállásfoglalásba, utazása megszervezésébe.

Az NGM adatai szerint idén februárban már 935 ezer Szép kártya tuljadonos volt Magyarországon, ez azt jelenti, hogy a 2012-ben felhalmozott összegből egy kártyára körülbelül 4300 forint jut. Mivel azonban sokan már biztos elköltötték a rendelkezésükre álló pénzt, ez az összeg néhány munkavállalónál jóval magasabb is lehet.

Amúgy épp kapóra jöhet, hogy le kell merítenünk egyenlegünket, hiszen nemsokára húsvét, jön a tavaszi szünet, majd egy négy napos hosszú hétvége május elseje körül. Erre a két-három hétre érdemes már most tervezgetni és szállást foglalni, nehogy lemaradjunk a választott helyszínről.

Hogyan merítsük le SZÉP kártyánkat?

A kártyánknál különböző alszámlák lehetnek: szálláshely, vendéglátás és szabadidős. A szálláshely alszámlából foglalhatunk szállást, költhetjük utazásszervezési szolgáltatásra, gyógyfürdő- illetve strandbelépőre, ezeken kívül már utazásunk helyszínén a szállodában befizethetjük magunkat például egy ellazító masszázsra. A vendéglátás utalványrészből szintén strandolhatunk és gondoskodhatunk egy finom ebédről vagy vacsoráról. A szabadidős alszámlára töltött pénzből pedig többek között fesztiválbérletre, egészségügyi és wellness szolgáltatásokra, fürdőbelépőre, sportrendezvények nevezési díjára, sporteszközök kölcsönzésére, vagy élményparkok belépőire is elkölthetjük.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Számos lehetőség közül választhatunk tehát, hogy május 31-ig gyorsan lemerítsük a keretünket. Miután kiválasztottuk az adott programot, úti célt, szállást, minden esetben tájékozódjunk, elfogadják-e a helyszínen a SZÉP kártyánkat.

Tetszett a cikkünk? Lájkold a Pénzcentrum.hu Facebook oldalát, így nem maradsz le a legfontosabb lakossági pénzügyi hírekről.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?