Az is bajba kerül, aki ilyet vásárol: hamis bérletek százaival buktak le

Pénzcentrum
2014. február 27. 16:04

Profi jegy-és bérlethamisítókra csaptak le a rendőrök Budapesten. Az angyalföldi másolók nem csak BKK bérletben, hanem MÁV vonaljegyben, sőt, igazolványokban is utaztak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) XIII. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított csalás vétség és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt három férfi ellen - tájékoztatott csütörtökön hivatalos honlapján a rendőrség.

Állampolgári bejelentés alapján indult eljárás G. András Gáspár ellen, aki Zoltán néven regisztrált egy internetes oldalon 2014. február 18-án feltehetően hamis havi bérletet hirdetett kedvezményes áron. A nyomozók beazonosították a férfit és 2014. február 9-én, a Lehel téren elfogták. Ruházatából 4 darab fel nem használt és 1 havi felhasznált Budapest bérletet került elő, lakásán még egy bérletet találtak (és fegyvereket, kábítószergyanús anyagot is).

Társánál 10 darab feltehetően hamis bérletet és egy - a saját nevére kiállított, feltehetően - hamis rendőrségi szolgálati igazolványt, egy laptopot és több mint másfél millió forint készpénzt találtak a rendőrök. A férfiak körülbelül 350-400 hamis bérletet értékesítettek az interneten. A nyomozás során előkerült még 12 darab feltehetően hamis bérlet, 55 darab MÁV vonaljegy, hamisnak látszó személyazonosító igazolványok és vezetői engedély is.

Fotó: police.hu


A hamis bérlettel utazót is feljelentik

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a hamisítások megnehezítése érdekében a bérletek biztonsági elemeit folyamatosan változtatja, a dátum nyomatoknál pedig biztonsági festéket alkalmaznak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Arra is kérték már utasaikat, hogy ne vásároljanak a terméken feltüntetettnél alacsonyabb áron, nem hivatalos partnerektől vagy interneten kínált bérletekből, mivel nagy az esélye, hogy hamisítványt próbálnak értékesíteni számukra, illetve a megvásárolt hamisított bérletek felhasználásával magánokirat hamisítást követnek el. Amennyiben az ellenőrzés során felmerül a gyanú, hogy a bérletszelvény valószínűleg hamis, az ellenőrök a bérletet elkobozzák és az ezzel utazó ellen rendőrségi feljelentést teszünk.

A közlekedési társaságnál már egy évvel ezelőtt azt ígérték, hogy a bérlethamisítás 2015-re megszűnhet, ugyanis fokozatosan búcsút mondhatunk a papíralapú jegyeknek és bérleteknek, valamint a metróállomásokon a beléptetést végző biztonsági őröknek is. A helyüket plasztikkártyák, kártyaleolvasók és okos diákigazolványok veszik át, a nagyobb közlekedési csomópontokban pedig korszerű, bankkártyát is elfogadó automaták biztosítják majd a könnyű, egyszerű jegy- és bérletvásárlást.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?