-2 °C Budapest

Többszáz milliárd forint kellene akadálymentesítésre

2013. december 12. 09:02

Csaknem húszmilliárd forint uniós támogatást használtak fel közintézmények akadálymentesítésére, szakértők szerint azonban több százmilliárd forint kellene ahhoz, hogy minden közszolgáltatást igénybe tudjanak venni a fogyatékkal élők - olvasható a Világgazdaságban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, hogy az előírásoknak az egészségügyi intézmények felelnek meg leginkább, ezután az önkormányzatok következnek, míg a legrosszabb helyzet a közművelődés területén van.

A középületeket 2010 végére kellett volna akadálymentesíteni. A vonatkozó projektek révén 910 önkormányzati és 159 állami fenntartású közintézmény és legalább 3350 közszolgáltatás vált akadálymentessé; a fogyatékkal élők a közintézmények 40-65 százalékába tudnak akadálytalanul bejutni - írja a lap.

 

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem