Milliókat kereshetsz egy kis nyomozómunkával

2013. december 11. 11:59

Te is kíváncsi vagy a titokra?

Sosem látott indulatokat kavart a napokban megjelent, "Milliókat spórolhatsz ezzel az apró trükkel" c. cikkünk, melyben tudatos lakásvásárláshoz adtunk tanácsokat. Kaptunk hideget és meleget egyaránt. Az indulatok hevessége miatt úgy gondoltuk, néhány dolgot tisztáznunk kell.

Pénzcentrum vélemény
- Nem mi találtuk fel a spanyolviaszt! Felhívtuk a figyelmet arra a legális módszerre, amit rutinosabb lakásvásárlók, hovatovább rámenősebb ingatlanosok már régóta alkalmaznak. Attól pedig, hogy egyesek homokba dugják a fejüket, az általunk leírt jelenség még létezik, s létezni is fog. Ráadásul hamarosan felnő az a generáció, amely már készség szinten használja ezeket a szolgáltatásokat, értékesítési csatornákat.

- A Pénzcentrum.hu mindig a fogyasztók oldalán áll. Akkor is, ha híreink, edukációs anyagaink egyes érdekeket sértenek. Cikkünkben tudatos lakásvásárláshoz adtunk tanácsokat. Érdekes kérdést vetett fel egy kritikusunk: "ezután majd arról fogunk cikket megjelentetni, hogy miként lehet olcsóbban vásárolni, például pékárut közvetlenül a sütödéből?" A válaszunk, igen. Ha egy fogyasztó veszi a fáradságot, hogy utánajárjon egy terméknek/szolgáltatásnak úgy, hogy közben semmilyen szabályt nem szeg, akkor véleményünk szerint igenis etikusan jár el. Az ehhez hasonló lehetőségekről, jelenségekről pedig mi továbbra is hírt fogunk adni. Főként, ha a fogyasztó pénzt takaríthat meg; legyen az 3-5 százalék közvetítői jutalék, vagy ¼ kg kenyér ára.

- Hogy mindez etikátlan? Nem hinnénk! Nem etikátlan hírt adni egy olyan lehetőségről, amely már jelen van a magyar közéletben. Semmiképp sem buzdítottuk csalásra a lakásvásárlókat sem, hiszen ők az esetek többségében semmilyen szerződéses jogviszonyban nem állnak a közvetítővel. Továbbá nem bíztattunk senkit sem arra, hogy kényszerítse szerződésszegésre a tulajdonost. De nem ösztönöztük csalásra az eladókat sem; pusztán felhívtuk a figyelmüket, milyen szerződéstípusok esetében van lehetőségük saját hatáskörben eljárva megállapodni az érdeklődővel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- Végezetül pedig, ha egy ingatlanközvetítőnek csupán annyi a hozzáadott értéke a szolgáltatásban, hogy tudja a lakás/ház pontos címét, akkor véleményünk szerint hosszú távon nincs esélye a szakmában. Hogy egy pozitív kritikát idézzünk: "A dühöngés helyett, inkább mindenki söprögessen a saját háza táján és értékelje át, hogyan kell dolgozni ahhoz, hogy a vásárlókban fel se merüljön ilyen eszköz, mint amit a cikk leír." Azoknak a közvetítőknek tehát nyilvánvalóan nincs mitől félniük, akik professzionális szolgáltatást nyújtanak. Egy jó ingatlanos ugyanis azon túl, hogy professzionálisan használja az értékesítési csatornákat, kiváló pénzügyi és kommunikációs szakember, sőt, rendelkezik piac és helyismerettel is. Egyszóval, valódi tanácsadó. Megjegyezzük: ezt a tisztulási folyamatot a válság már réges-rég beindította.

 

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem